ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA DRUGE NA TURNIRU U SUBOTICI

Nastavljajući sa pripremnim utakmicama Odbojkaški klub Železničar je prethodna dva dana učestvovao na međunarodnom 11. Memorijalnom turniru u odbojci „Josip Marković – Josa“ u Subotici. Domaćin je bio Ženski odbojkaški klub Spartak, koji ovim turnirom čuva sećanje na svog vrednog i uspešnog sportskog radnika.

U finalu turnira sastali su se Železničar i aktuelni šampion Jedinstvo iz Stare Pazove, a lajkovački superligaš nije uspeo da odbrani prošlogodiši trofej. Jedinstvo je dobilo meč dobilo sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:23, 25:20), mada razlika u poenima nije bila velika. Treće mesto osvojio je Lugoš iz Rumunije, pobedivši domaćina u neizvesnom meču sa 3:2.

U prvoj utakmici Železničar je savladao domaći Spartak sa 3:1 (21:25, 25:13, 25:19 i 25:18), a Jedinstvo iz Stare Pazove rumunski Lugoš sa 3:0.

Dodeljene su i pojedinačne nagrade, među njima i LJubici Milojević iz Železničara za najboljeg blokera. Za MVP turnira proglašena je Branka Tica iz Jedinstva, za najuspešnijeg tehničara njena saigračica Marija Miljević, dok je najbolji libero Silvija Popović iz Lugoša.

Sledeća provera lajkovačkog tima je 15. septembra na međunarodnom turniru u Mariboru, koji organizuje klub Nova KMB Branik, a Železničar učestvuje već treću godinu uzastopno.

Related posts

Leave a Comment