ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA DOČEKUJU ZVEZDU U PRVOJ PRIPREMNOJ UTAKMICI

Posle mesec dana bazičnih priprema, održanih u Lajkovcu, Odbojkaški klub Železničar kreće sa pripremnim utakmicama. Prvi sparing partner biće beogradska Crvena zvezda. Utakmica će biti odigrana u Sportskoj hali Lajkovac u subotu 2. septembra od 18.30.

Na raspolaganju Branku Kovačeviću i stručnom štabu biće sve odbojkašice, osim Vanje Ivanović koja je još uvek na rehabilitaciji nakon operacije kolena. Dakle, Stefana Pakić i Jovana Zelenović su sanirale povrede, a Ksenija Tomić se pridružila ekipi nakon završenog Svetskog prvenstva za juniorke.

Podsećamo na sastav lajkovačkog superligaša za narednu sezonu. Od novih imena tu su  korektor Malina Terel iz SAD (poslednji klubovi francuski Sent Rafael i grčki AEK, 31 godina), primač Ksenija Tomić (Partizan, 19 godina), korektor Jovana Zelenović (Jedinstvo iz Stare Pazove, 19 godina), bloker Milena Koprivica (rumunski Voluntari, 26 godina), dizač Emilija Žakić (Inđija, 29 godina) i srednji bloker Vasja Filipović (Novi Sad, 21 godina). Iz prethodne sezone u ekipi su: Stefana Pakić, Vanja Ivanović, LJubica Milojević, Ana Stojanović, Tanja Stanojević, Mina Stanojević, Anastasija Božić i Adrijana Kostadinović.

Šef stručnog štaba i dalje je iskusni Branko Kovačević, njegov prvi saradnik je Vladimir Živković, u timu je i dugogodišnji statističar Lazar Tabaković. Pre početka priprema angažovani su kondicioni trener Nemanja Jeremić i fizioterapeut Marko Marinković, obojica sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom.

Železničar je s pripremama za narednu sezonu startovao 1. avgusta. Kao i prošle godine, Železničar će krajem septembra učestvovati na međunarodnom turniru OK Nova KMB Branik u Mariboru, a početkom oktobra organizovati Memorijalni turnir „Radovan Beli Marković“.

Related posts

Leave a Comment