POČAST HEROJIMA DUŠANU TRIFUNOVIĆU I MILANU PAVLOVIĆU

Povodom obeležavanja 23 godine od početka NATO agresije i 23 godine od herojske pogibije na Kosovu lajkovačkih policajaca Dušana Trifunovića iz Lajkovca i Milana Pavlovića iz Bajevca, delegacije Policijske stanice u Lajkovcu i opštine Lajkovac, položile su danas vence na spomen obeležje na platou ispred Gradske biblioteke Lajkovac.

Nakon čina polaganja venaca na spomen obeležja herojima, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je rekao:

„ Prošle su 23 duge godine, od kada su naši sugrađani Milan i Dušan poginuli braneći svoju domovinu. Izgubili su svoje živote braneći svoju zemlju i svoj dom od NATO alijanse. Mi tradicionalno sa pripadnicima naše policijske stanice obeležavamo taj dan. Trudimo se  da taj događaj otrgnemo od zaborava i pre svega da učimo naše mlade naraštaje pravim ljudskim vcrednostima koje su upravo Milan  i Dušan imali i pokazali braneći svoju otadzbinu. Naši heroji zaslužuju mnogo više od dana sećanja i ulica koja nose njihova imena. Mi ćemo nastojati i da u narednom periodu, pre svega, ovaj kompleks ispred biblioteke i oko spomen obeležja dodatno uredimo. Oni su to svakako zaslužili herojski dajući svoje živote u odbrani otadžbine, pre tačno 23 godine.“

Dva mlada srpska policajca izgubila su život na samom početku NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Nastradali su u okolini Srbice, u borbi protiv albanskih terorista. Dušan Trifunović je imao 23, a Milan Pavlović 29 godina. Svoje živote izgubili su časno vršeći svoju dužnost na Kosovu i Metohiji.

Predstavnici policije i lokalne samouprave, svake godine na ovom mestu u centru Lajkovca odaju počast herojima  koji su dali živote za svoju otadžbinu. Sećanje na heroje živi.

Related posts

Leave a Comment