BIBLIOTEKA KONAČNO DOBIJA IME RADOVANA BELOG MARKOVIĆA

Danas je održana pedesetsedma sednica Opštinskog veća, na kojoj je, nakon završetka kompletne formalne procedure, odlučeno da Gradska biblioteka Lajkovac konačno ponese ime proslavljenog književnika Radovana Belog Markovića. Završnu verifikaciju te odluke daće odbornici lokalnog parlamenta na sednici koja je zakazana za 5. septembar.

Na najvažnije odluke u izjavi za medije posle sednice osvrnuo se zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović:

„Na 57. sednici došlo je do promene Statuta Gradske biblioteke Lajkovac, ali i njenog imena: ubuduće će se zvati Biblioteka „Radovan Beli Marković“. Izmene su načinjene u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Zakonom o javnim službama i Zakonom o kulturi.“

Na sednici je bilo 16 tačaka dnevnog reda, od kojih su tri bile verifikacije ranije donetih zaključaka, a tri su skinute sa dnevnog reda. Milutinović je izdvojio još par odluka i obrazložio vraćanje nekih tačaka na doradu:

„Izdvojio bih da je usvojen završni finansijski izveštaj za turnir Donjani-Gornjani. Razmotrili smo nadoknade za Upravni odbor i Nadzorni odbor Turističke organizacije i Ustanove za sport i omladinu, usaglašene sa Zakonom o državnoj reviziji. Iznosiće 4.000 dinara po članu za jednu sednicu.

Sa dnevnog reda skinute su tri tačke zbog ponovnog razmatranja i dopuna. To je kvartalni izveštaj maj-jul o uštedama sistema za održavanje javne rasvete, kao i Cenovnik usluga za termine Ustanove za sport i omladinu Lajkovac, s obzirom da termini moraju da se naplaćuju u svakoj hali, odnosno ustanovi. Ostalo je da se razmotre finesse cenovnika. Treća tačka koja nije danas razmatrana je jedna žalba na rešenje Centra za socijalni rad.“

Na 57. sednici prihvaćeno je Rešenje o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka davanja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u zakup na teritoriji opštine Lajkovac, u sastavu: Obrad Milutinović, predsednik, i članovi diplomirani pravnici Jovana Kostić i Jovana Pavlović, ekonomista Dušica Vujičić i dipl. pravnik Marko Miletić.

Related posts

Leave a Comment