U KUĆI ĐURE JAKŠIĆA VEČE POEZIJE, AFORIZAMA I ZDRAVICE SKADARLIJI

U Kući Đure Jakšića u Beogradu u sredu 23. avgusta od 18.30 časova biće održano veče poezije, aforizama i zdravice, a autori su Zorica Mišić, pesnikinja koja živi i radi u Torontu i naši zemljaci Radoje Blažić i Milutin Ranković, koji će ujedno i voditi program.

Milutinu Rankoviću ovo svakako nije prvi prvi put da učestvuje i nastupa u umetničkim programima u Skadarliji i u Kući Đure Jakšića. Iako mu književnost i publicistika nisu u prvom planu u toj oblasti je ipak priznat, pa i nagrađivan. Ranković je takođe član Matice srpske, Udruženja kjiževnika “Desanka Maksimović” u Torontu, Međunarodnog Udruženja književnika  Nekazano u Baru, ali i najstarijeg i najreprezentativnijeg esnafa pisaca u našoj zemlji Udruženja kjiževnika Srbije. Milutin će u Kući Đure Jakšića govoriti zdravicu Skadarliji, kako saznajemo, napisanu u vozu na relaciji Lajkovac – Beograd.

U susret događaju u prestižnoj boemskoj i kulturnoj četvrti prestonice, Milutin Ranković ističe pojedinosti vezane za dva autora koji će zajedno sa njim nastupiti u sredu u Beogradu:

“Poezija Zorice Mišić prevođena je na engleski, ruski i grčki jezik i ona trenutno predsedava Udruženjem književnika Desanka Maksimović u Torontu, član je i Srpske  nacionalne akademije u istom gradu, te Matice Srpske u Novom Sadu. Ovoga puta predstaviće se stihovima iz knjige Mali jedrenjak. Radoje Blažić će govoriti aforizme iz svoje prve zbirke koja je naišla na dobar prijem kod publike, ali će predstojeće veče biti prilika da se čuju i najnoviji aforizmi koji će se naći na stranicama njegove nove knjige u prpremi. U svojim nastupima Radoje Blažić se obično pojavljuje sa nekim od poznatih glumaca, a ko če to biti ovoga puta saznaćemo u sredu uveče.”

Očekuje se i nastup vokalne grupe Šapčanke, a u pratećem muzičkom delu programa nastupiće i gitaristi.

Related posts

Leave a Comment