FK ŽELEZNIČAR ĆE OVE JESENI JEDINI BRANITI BOJE LAJKOVCA U ZONSKOM RANGU

Narednog vikenda, odnosno 19. avgusta, počinje jesenji deo prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone u fudbalu. FK Železničar za vikend startuje u Kolubarsko-mačvanskoj zoni.

U prvom kolu lajkovački Železničar gostuje Ceru u Petkovici, utakmica počinje u 17 časova.

Železničar će ove sezone jedini braniti boje Lajkovca u zonskom rangu, nakon ispadanja Zadrugara u niži rang i prethodnog odustajanja Strmova.

Posle godinu dana stabilizacije kluba i plasmana na četvrto mesto u prošlom prvenstvu, lajkovački Železničar sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu Kolubarsko-mačvanske zone.

Što se tiče stručnog štaba, prvi trener je i dalje Ubljanin Žarko Anđić. Za njegovog pomoćnika početkom jula postavljen je Aleksandar Pimić iz Valjeva, koji će ujedno biti i trener golmana.

Što se tiče pojačanja među fudbalerima, u klub su ovoga leto došli: napadači Denis Rakić, povratnik iz FK Zadrugara, napadač Milan Pavlović (1999), levi bek Andrea Zarić, Luka Stojaković iz Vrelo Sport (1997, igrao za OFK Beograd, Radnički NBG, IMT, Zvezdaru, Smederevo, Jedisnvtvo Ub i Strmovo), Nikola Čočović (1995; OFK Beograd, Železničar, Budućnost Krušik, Strmovo), napadač Filip Rajevac (stigao iz Budućnosti Krušik, a igrao još za Lokomotivu iz Taškenta, Buniodkor takođe iz Uzbekistana, za Tarnobrze Poljska, Kokand, OFK Beograd, Loznicu i Zlatibor)

Železničar je pokazao spremnost za novu sezonu uspešno odigranim pripremnim utakmicama, u kojima je recimo pobedio Vrelo rezultatom 2:1.

Ove sezone biće samo 12 klubova, tako da će se ukupno igrati 22 kola. Puno je novih klubova u Zoni, svi stižu iz Mačvanskog okruga. Iz Srpske lige Zapad ispali su Rađevac Krupanj i Mačva 1929 iz Bogatića. Iz Mačvanske okružne lige plasirali su se: Lipolist, Drina LJubovija i Hajduk Stanko iz Crne Bare. Iz prošle sezone tu su Železničar, Divci, Ribnica, Radnički Valjevo, Borac Lešnica, Osečina i Cer.

Related posts

Leave a Comment