TOMIĆ I ZELENOVIĆ UZELE ZLATO NA BALKANIJADI

Ženska juniorska reprezentacija Srbije (do 21 godine, rođene 2003. i mlađe) osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Brčkom. Srbija je sinoć u petom kolu pobedila Tursku sa 3:1, po setovima 25:20, 15:25, 25:17 i 25:19.

Zlatne medalje oko vrata našle su se novim članicama Železničara Kseniji Tomić i Jovani Zelenović. Pritom je Tomić proglašena i za MVP turnira, što dovoljno govori kakvog je igrača dobio lajkovački superligaš.

Sjajni korektor Jovana Zelenović manje je igrala na ovom takmičenju, ali se njen puni doprinos očekuje na Evropskom prvenstvu, gde bi nakon oporavka trebalo da im se priključi i libero Stefana Pakić.

Izabranice Vladimira Vasovića okončale su takmičenje sa samo jednim izgubljenim setom i to u odlučujućoj utakmici. Srbija je redom pobedila Crnu Goru, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Tursku. Turska jeste bila najzahtevniji rival, ali je Srbija sjajnom igrom to neutralisala i uspela da osvoji zlatnu medalju.

U odlučujućem meču protiv Turkinja Ksenija Tomić je postigla 15 poena i bila među najefikasnijima u našoj reprezentaciji, zajedno sa Anjom Zubić i Unom Vajagić, koja se takođe našla u idealnoj prvoj postavi prvenstva.

Đula Mešter, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, uživo su ispratili odlučujuću utakmicu između Srbije i Turske i učestvovali u ceremoniji dodele medalja.

Foto: ossrb.org

Related posts

Leave a Comment