UPOZORENJE RHMZS

UPOZORENJE ZA PODRUĆJE SRBIJE NA ZNAČAJNU PROMENU VREMENA, A U DRUGOM DELU DANA I NA VREMENSKE NEPOGODE: OBILNE PADAVINE, GRAD I OLUJNI VETAR (za 05.08.2023.)

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom, koje je zahvatilo zapadne i jugozapadne predele Srbije, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. Na jugu i istoku zemlje još danas vrlo toplo, do 35 stepeni.

U drugom delu dana u svim predelima veoma nestabilno pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom ( od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća kolicina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 h, lokalno i više.

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA ZNAČAJNU PROMENU VREMENA, A U DRUGOM DELU DANA I NA VREMENSKE NEPOGODE (za 05.08.2023.)

U Beogradu posle podne i uveče veoma nestabilno, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog severozapadnog vetra.

Upozorenje je prosledio Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lajkovac, koji je u aktivnom dežurstvu.

Related posts

Leave a Comment