ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA STARTOVALE SA PRIPREMAMA

Odbojkaški klub Železničar Lajkovac, član elitne Superlige Srbije, startovao je 1. avgusta s pripremama za narednu sezonu. Ambicije su uvek najviše – pre svega juriš na šampionsku titulu i trofej nacionalnog kupa, zbog čega su blagovremeno angažovana pojačanja i zaokružen tim za takve domete.

Prema planu, kompletne pripreme će biti održane u Lajkovcu, uz odigravanje pripremnih utakmica. Kao i prošle godine, Železničar će krajem septembra učestvovati na međunarodnom turniru OK Nova KMB Branik u Mariboru, a početkom oktobra organizovati Memorijalni turnir „Radovan Beli Marković“. Osim Superlige i Kupa Srbije, Železničar će i ove sezone učestvovati u evropskom Kupu CEV.

Na početku priprema obavljena su testiranja fizičkog i kondicionog stanja odbojkašica, kao i eventualnih problema sa povredama. Sportski direktor Ivana Lazarević kao vrlo važan korak ističe angažovanje kondicionog trenera Nemanje Jeremića, koji ima višegodišnje iskustvo u našoj reprezentaciji i inostranstvu, kao i fizioterapeuta Marka Marinkovića, imajući u vidu probleme s povredama u finišu poslednja dva prvenstva. Želeći da to predupredi koliko je god moguće, uprava kluba je dovela dva stručnjaka sa međunarodnim iskustvom, koji bi trebalo da budu važna karika u povratku Železničara na tron.

Šef stručnog štaba i dalje je iskusni Branko Kovačević, njegov prvi saradnik je Vladimir Živković, u timu je i dugogodišnji statističar Lazar Tabaković.

Ekipa nije kompletna na startu priprema, pre svega zbog reprezentativnih obaveza odbojkašica u različitim selekcijama, ali i zbog povreda. Ksenija Tomić i Jovana Zelenović, dva značajna pojačanja, trenutno igraju za juniorsku reprezentaciju na Balkanijadi. Za naredno takmičenje njima će se sredinom avgusta priključiti i standardni libero Stefana Pakić, koja trenutno ima problema sa zglobom. Vanja Ivanović je na rehabilitaciji posle operacije kolena.

Mlada Mina Stanojević je povredila zglob na treningu pred Svetsko prvenstvo za kadetkinje u Osijeku, tako da ne nastupa za reprezentaciju. Podsećamo da je Mina osvojila zlatnu medalju na nedavno održanoj kadetskoj Balkanijadi i proglašena za najboljeg primača prvenstva. Najmlađi član seniorskog tima, Lajkovčanka Adriana Kostadinović naknadno će se priključiti pripremama, jer je za pionirsku reprezentaciju Srbije odigrala Balkansko i Evropsko prvenstvo.

Lajkovački superligaš se ovog leta pojačao za korektora Malinu Terel iz SAD (poslednji klubovi francuski Sent Rafael i grčki AEK, 31 godina), koja je stigla u Lajkovac pred početak priprema, primača Kseniju Tomić (Partizan, 19 godina), devetnaestogodišnjeg korektora Jovanu Zelenović iz šampionskog tima Jedinstva iz Stare Pazove, blokera Milenu Koprivicu (rumunski Voluntari, 26 godina), dizača Emiliju Žakić (Inđija, Jedinstvo i Spartak, 29 godina) i srednjeg blokera Vasju Filipović (Novi Sad, Spartak, 21 godina). Zajedno sa odbojkašicama koje su već u sastavu: Stefanom Pakić, Vanjom Ivanović, LJubicom Milojević, Anom Stojanović, Tanjom Stanojević, Minom Stanojević, Anastasijom Božić i Adrijanom Kostadinović, jasno je da će Železničar imati zadovoljavajući roster, kao i spoj iskustva i mladosti koji može doneti visoke domete u domaćim i evropskim takmičenjima.

Related posts

Leave a Comment