IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PSD “ĆIRA” LAJKOVAC

U okviru programa manifestacije “Dani Lajkovca” Planinarsko-smučarsko društvo „Ćira“ Lajkovac, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom, 25. jula će na otvorenom, u šetališnoj zoni u centru Lajkovca postaviti izložbu fotografija kojom će predstaviti svoje brojne aktivnosti.

U ime organizatora programa, Dušica Jovičić, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, u susret izložbi kaže:

“Izložba slika PSD Ćira iz Lajkovca biće otvorena u utorak 25. jula u 19 časova, u šetališnoj zoni ispred prostorija Turističke organizacije opštine Lajkovac. Ovaj program realizuje Turistička organizacija u saradnji sa Kulturnim centrom “Hadži Ruvim”. Na izložbi će biti prikazane fotografije nastale poslednjih dvadeset godina sa planinarskih akcija širom Srbije i sveta.”

U ime lajkovačkog PSD “Ćira”, Vladan Jakovljević je podsetio, da planinari redovno učestvuju u svim manifestacijama i da posebnu pažnju daju tome da pruže svoj programski doprinos tokom manifestacije “Dani Lajkovca”, a u susret predstojećoj izložbi je rekao:

“Kao i ranijih godina, učestvujemo na “Danima Lajkovca”. Ova izložbena postavka sadrži fotografije različitih autora i destinacija i kao takva dokumentuje naš rad. Pored učešća na manifestaciji “Dani Lajkovca”, cilj nam je prikažemo sugrađanima naše aktivnosti, akcije realizovane na najzanimljivijim destinacijama, da ih ujedno pozovemo da se učlane i sa nama obilaze našu i okolne zemlje.”

Izložba fotografija PSD “Ćira” Lajkovac je još jedna u nizu potvrda da sjajni programi mogu biti realizovani konstruktivnom saradnjom lokalnih ustanova, organizacija i društava.

Definitivno, poseta izložbi fotografija “Ćire”, sasvim izvesno može delovati inspirativno da i sami postanete planinari. Inače, među lajkovačkim planinarima je sve veći broj dece i mladih, koji se rado odazivaju gotovo svim akcijama.

Među lajkovačkim planinarima je i veliki broj starijih sugrađana, koji redovno učestvuju na akcijama rekreativnog tipa.

U svakom slučaju, zanimljivo je videti na jednom mestu kroz fotografije rezultate dvodecenijskih aktivnosti lajkovačkih planinara.

Ovo je sjajan način da se PSD “Ćira” predstavi svojim sugrađanima i to u okviru manifestacije “Dani Lajkovca”, a organizatori programa zaslužuju sve pohvale za ideju.

Related posts

Leave a Comment