KOLUBARSKI KOTLIĆ 2023.

Tradicionalna revija kulinarstva i takmičenje u kuvanju kulinarskih specijaliteta “Kolubarski kotlić 2023” i program “Dani vodenica na reci Kolubari i Toplici” biće održani u nedelju 23. jula kod Lovačke brvnare kraj reke Kolubare u organizaciji Lovačkog udruženja Dragan Radović i Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Prijava ekipa za takmičenje je od 8 do 9 časova, na dan održavanja manifestacije, a zainteresovani kandidati za takmičenje mogu se prijaviti do 22. jula kod predsednika Lovačke sekcije Dragana Radovića Malajca na broj: 063/87 62 651.

Kulinarske specijalitete ocenjivaće stručni žiri: Radovan Subin vitez kulinarstva i Dragiša Stefanović, kulinarska federacija Srbije. 

Pored takmičenja u kuvanju i degustacije kulinarskih specijaliteta, u okviru manifestacije biće priređen muzički program, za koji će se pobrinuti Bogdan Petrović i Marko Rodić, koji zajedno rade ozvučenje manifestacije i muzički program.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušica Jovičić istakla je da vlada veliko interesovanje za ovogodišnju manifestaciju:

 

“Za najuspešnije učesnike koji će se takmičiti u pripremanju kulinarskih specijaliteta predviđeni su pehari i zahvalnice, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobednike ovogodišnjeg Kolubarskog kotlića 2023.

 Do 13.00 časova će ekipe predati uzorke lovačkih kotlića, žiri će do 13.30 časova imati obavezu da oceni iste, a proglašenje najuspješnijih ekipa je u 14.00 časova.

“Kolubarski kotlić” postao je turistička ali i gastronomska manifestacija Lajkovca koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Verujem da će tako biti i ove godine, nadam se da će nas i vreme poslužiti, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Lajkovčane i građane okolnih mesta da dođu i budu deo nesvakidašnjeg kulinarskog događaja“.

Related posts

Leave a Comment