ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj 54. sednici Opštinskog veća na dnevnom redu nije bilo mnogo tačaka, ali je njihovo donošenje zahtevalo hitnost.

U izjavi za medije posle sednice predsednik opštine Andrija Živković pre svega je prokomentarisao Odluku o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji JP „Gradska čistoća“, ističući i da je rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja meštana Ćelija:

„Nadam se da će ove promene doprineti da naše komunalno preduzeće radi efikasnije. Po rečima direktora, upravo zbog efikasnijeg rada od dve službe je napravljena jedna. Ali, svakako je bitnije što smo u petak popodne i subotu prepodne, izgradnjom podstanice,  konačno rešili problem vodosnabdevanja stanovnika Ćelija. Pogotovo viši delovi, koji gravitiraju ka Čuku, od subote imaju normalno vodosnabdevanje. Moram da istaknem da je vodosnabdevanje u Ćelijama višedecenijski problem, da su domaćinstva u višim delovima Ćelija bivala i po nekoliko dana bez vode, Takođe, Bajići u Jabučju, oni viši delovi koji nisu imali vodu u delovima dana kada je smanjen pritisak, od subote imaju normalno snabdevanje. Za vikend smo imali sastanak sa direktorom komunalnog i ljudima koji su nam radili podstanice, tako da smo se dogovorili kako da obezbedimo dotok vode za više spratove stambenih zgrada, što će u narednom periodu biti rešeno.“

Opštinska vlada je na današnjoj sednici odobrila Prve izmene Programa Crvenog krsta Lajkovac, nove godišnje programe Sportskog saveza opštine Lajkovac i Teniskog kluba Lajkovac za 2023. godinu, kao i izmene finansijskog plana Godišnjeg programa FK „Železničar“ za 2023. godinu, u okviru dozvoljenih 10 % varijacije.

Predsednik opštine je rekao da ih u narednom periodu očekuje raspisivanje brojnih nabavki i projekata, pre svega onih predviđenih Drugim rebalansom budžeta koji je usvojen u petak, tako da se kreće sa letnjim i jesenjim radovima.

Za predstojeći vikend najavio je tradicionalni turnir između „Gornjana“ i „Donjana“ u organizaciji Sportskog saveza, koji će ovoga puta biti proširen na još dve discipline:

„Biće obuhvaćena tri sporta: fudbal, košarka i tenis. Po rečima predsednika Sportskog saveza opštine Lajkovac očekujemo preko 300 učesnika i biće to lep sportski događaj, koji je nekada bio karakterističan za Lajkovac i koji smo sada obnovili.“

Živković je podsetio da će lokacija vašarišta već od prvog vašara, odnosno od Ivandana, biti vraćena na staru lokaciju: u pešačku zonu ulice vojvode Mišića. „Videćemo kako će to funcionisati, nadam se da će biti više posetilaca nego prethodnih nekoliko godina.“

Related posts

Leave a Comment