VIKTORU RANKOVIĆU POHVALA NA PESNIČKOM KONKURSU “RAŠIN ŠEŠIR”

Na velikom pesničkom konkursu “Rašin Šešir” na temu „HOĆU – NEĆU“, u konkurenciji preko 200 radova prispelih iz šireg regiona, Viktor Ranković učenik  V/3– OŠ „Mile Dubljević” Lajkovac i član višestruko nagrađivanje i zvanično najbolje u Srbiji osnovnoškolske Literarne sekcije “ Razigrano pero” dobio je Pohvalu za svoj rad.  

Viktorov mentor, nastavnica Sonja Milovanović sa ponosom ističe da je na pesničkom kinkursu ovog kalibra pohvala veliki uspeh, kao i to da je ovo veliko i još jedno u nizu priznanja za školsku sekciji i mladog pesnika.

„Ovogodišnja tema ’Hoću-neću’ je filozofska floskula na kojoj literarci biraju između mogućnosti i ravnodušnosti. Između biti il’ ne biti. Hteti il’ ne hteti. Baš onako kako je Mika Antić zapisao: ’Ko se nikada ne usudi, taj nikada nije ni živeo’”, reči su predsednika ovogodišnjeg Žirija pesničkog konkursa „Rašin šešir”  Todeta Nikoletića.

Svečano uručenje nagrada biće održano u ponedeljak, 26. juna, s početkom u 16 časova, u galeriji Doma kulture u Mokrinu, najavilo je UG „Raša Popov“.

Žiri pesničkog konkursa „Rašin šešir” u impozantnom sastavu: TodeNikoletić, pesnik i predsednik žirija, Slobodan Stanišić, pisac, msr prof. Milivoj Bajšanski, Odsek za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, i Darinka Maljugić, knjižničarka Narodne biblioteke „Jovan Popović” u Kikindi, pročitao je preko dvesta pesama koje su pristigle iz Republike Srbije i okolnih država.

Žiri je na svojoj sednici jednoglasno doneo odluku o nagradama za pesme na temu „Hoću-neću” i to po tri nagrade u dve kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda osnovne škole) I stariji uzrast (od 5. do 8. razreda osnovne škole), kao i Pohvalama autorima, među kojima je i Viktor Ranković.

Nagrađeni i pohvaljeni autori će svojim prisustvom uveličati manifestaciju „Dan Raše Popova”, gde će tom prilikom kazivati svoje pesme i biće im uručene nagrade i pohvale.

Posetiocima portala lajkovacnadlanu.rs dajemo mogućnost da pročitaju na ovom prestižnom konkursu pohvaljenu pesmu mladog lajkovačkog pesnika Viktora Rankovića.

Hoću-neću

Hoću da ispričan jedan san,
san koji mi je ulepšao dan.
Neću da mislite da snovi nisu relnost,
hoću da kažem da mogu postati stvarnost.

Hoću svoje snove da iznesem javno,
počeo sam da pišem ne tako davno.
Neću da lažem osećanja su sjajna,
hoću da kažem dela ostaju trajna.

Hoću da shvatite koliko je lep ovaj svet.
Čuvajte svaki cvet i leptirov let!
Neću tugu i nepravdu da osetim,
hoću i ja kao leptir slobodno da letim.

Hoću da svima bude bezbrižan svaki dan,
želim da podelim sa nekim svoj san:
Hoću da znate da je ovaj mladi vesnik,
san pretvorio u stvarnost i postao pesnik!

Viktor Ranković, učenik 5/3
Član Literarne sekcije „Razigrano pero“
OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac
mentor Sonja Milovanović

Related posts

Leave a Comment