LAJKOVAČKI VELIKI MATURANTI

Mesec jun je uvek znaku maturanata. Pored maturskih večeri, tu su i maturski ispiti, tradicionalni defilei maturanata uz trubače i maturske žurke, ali i pripreme za prijemne ispite za nastavak školovanja, traženje posla ili pak realizaciju ideje za sopstveni biznis.

Direktorka lajkovačke srednje škole Kosana Grčić je nakon završenih maturskih ispita rekla:   

„U junskom ispitnom roku za 90 srednjoškolaca Srednje škole „17.septembar“ u Lajkovcu okončani su završni i maturski ispiti.

Uspešno je okončan maturski ispit iz Srpskog jezika i književnosti, kao i završni ispiti za proveru stručno-teorijskih znanja, smerovi: Tehničar mehatronike, Ekonomski tehničar i Elektrotehničar računara. Praktični deo maturskog ispita pored pomenutih smerova su takođe uspešno realizovali i bravari zavarivači.  Uz prisustvo eksternih članova komisije koji dolaze iz uspešnih kompanija, učenici naše škole pokazali su da stečeno znanje mogu primeniti u samostalnom radu i biti značajan deo našeg društva. Ulaganje u obrazovanje i obrazovne ustanove od strane lokalne zajednice je dobar ulog u budućnost mladih u Lajkovcu i šireg društva.

Naše maturante čekaju novi životni izazovi i mogućnost ka daljem napredovanju i usavršavanju. Pojedini učenici će nastaviti svoje školovanje na željenim fakultetima a drugi  će pak odlučiti da pronađu posao koji vole. Učenici naše škole po završetku školovanja odlaze, ali joj se i rado vraćaju. U našoj školi jedan  deo nastavnog kadra predstvaljaju bivši učenici ove škole i to je znak da smo na pravom putu.

Bez obzira kojim će putem krenuti naši maturanti, želimo im puno uspeha i sreće ka ostvarivanju svojih ciljeva.“ 

Related posts

Leave a Comment