U SREDU ODBOJKAŠICE DOČEKUJU PARTIZAN ELFBET

U odloženoj utakmici 13. kola Superlige Srbije odbojkašice Železničara u sredu 7. februara od 19 časova dočekuju Partizan Efbet. Sreda je dan za nadoknadu i ostalih odloženih mečeva ovog kola, tako da će se sastati i Omladinac – Klek i Spartak – Radnički Blasters, a Ub i Inđija odigraće utakmicu prethodnog 15. kola.

Partizan je sedmoplasirana ekipa sa četiri pobede i 10 poraza. U zimskom prelaznom roku ostali su bez Anje Zubić, ali su nedavno na svom parketu namučili TENT, tako da ih ne treba potceniti. Za beogradski tim igraju i bivše članice Železničara Valerija Savićević i Aleksandra Spasenić.

Foto Emilija Jovanović: OK Železničar (nedostaje Kelsi Veltman)

S druge strane, Železničar je sve jači i jači, a pogotovo će u završnicu sezone ući sa snažnim sastavom. U zimskom prelaznom roku u tim se vratila sjajna Kanađanka Kelsi Veltman i imaće pravo nastupa već protiv Partizana.  Odlična Amerikanka Malina Terel je sve ovo vreme bila igrač lajkovačkog superligaša, ali je operisana kada je završena  prošla sezona. Sada je započela trenažni proces tako da u upravi kluba očekuju da zaigra sredinom marta, kada bude bilo najpotrebnije. Podsećamo da je prošle sezone predstavljala odličan tandem sa Kelsi Veltman.

Imajući u vidu vrlo važan povratak Vanje Ivanović posle oporavka od povrede, kao i postojeći mlad, ali kvalitetan sastav koji na raspolaganju ima Branko Kovačević, lajkovački superligaš može ući u plej-of sa velikim ambicijama. I bez obzira što je Vasja Filipović slomila prst i neće igrati do kraja sezone, nadamo se da neće biti pehova sa povredama u plej-ofu, kao u završnicama poslednja dva prvenstva. Uprava Železničara je učinila sve da toga ne dođe, angažujući pred ovu sezonu kondicionog stručnjaka i fizioterapeuta.

U svakom slučaju, meč sa Partizanom predstavljaće odlično zagrevanje za važnu utakmicu protiv Crvene zvezde u Beogradu. Ako pobedi Železničar bi skoro sigurno obezbedio treću poziciju pred plej-of, čime bi izbegao Jedinstvo u ranijoj fazi razigravanja za titulu.

Related posts

Leave a Comment