ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA 16. JUNA

Tradicionalna Završna priredba pšredškolaca lajkovačke Predškolske ustanoe “Leptirić”, ovoga puta pod nazivom „SAMO NAM JE LJUBAV POTREBNA“ održaće se u petak 16. juna sa početkom u 17 časova, u sali bioskopa Kulturnog centra „Hadži Ruvim“.

Kao i ranijih godina, sve vaspitne grupe, ukupno 147 predškolaca ovogodišnje generacije, marljivo su se pripremale i žele da se pokažu u najboljem svetlu. Za predškolce učesnike programa, ova priredba je svojevrsna retrospektiva rada u vrtiću. Završna priredba predškolaca je svojevrsni spektakl u Lajkovcu, koji je već uveliko prerastao u tradiciju.

Po rečima direktorke ustanove Mile Mitrović Lončar, ovogodišnja Završna priredba predškolaca “Leptirića” biće još jedan novi spektakl:

“Priredbu će otvoriti starija vaspitna grupa i vaspitačice Spomenka Milivojević i Milka Spasić. Tačku će izvesti premijerno, imajući u vidu da je Festival dečjeg dramskog stvaralaštva planiran da se održi u Smederevu otkazan, a da su se deca vredno spremala. Muzičko scensko delo je, možemo reći tematsko i vrlo adekvatno za ovu priliku, imajući u vudu da prikazuje sve periode čovekovog života sa akcentom na predškolsko doba i na sve njegove prednosti.

Program koji su pripremile predškolske grupe celodnevnog boravka i četvoročasovnog programa predstavlja svojevrsnu retrospektivu rada i s druge strane predstavlja produkt projekata koji su rađeni po Novim osnovama programa u ovim grupama od 1. septembra 2022. godine.  Dakle, i prva generacija koja je radila po Novom programu, po takozvanim „Godinama uzleta“ i publika će biti u prilici da vidi sjajne tačke.

Sa seoskog područja deca koja pohađaju četvoročasovni program, a čije grupe vode vaspitači Biljana Savković, Svetlana Pantelić i Jelena Jovanović spremile su tačku „Samo nam je ljubav potrebna“, po kojoj se i cela priredba zove. Takođe, deca četvoročasovnog programa iz Jabučja sa kojima radi Jelena Žujović spremili su ritmiku „Leptirićeva žurka“. Deca iz celodnevnog boravka , grupa koju vodi Mira Todorović i Mira Jović, nastupiće sa tačkom „ Twist“ inače tačka koja je prikazana u Požarevcu i koja će biti prikazana na karnevali u Kragujevcu 17. juna. Grupa celodnevnog boravka koju vode vaspitači Jasmina Petrović i Milica Marković odigraće ritmiku, a istovremeno i karnevalsku tačku „Svemirki put“, sa zanimljivim kostimima i interesantnom koreografijom i ovo je završetak projekta rađenog u ovoj grupi.

Priredba će biti završena nastupom grupe celodnevnog boravka koju vode vaspitači Jelena Tomić i Dragana Marić, pod nazivom „Veliki smo, veliki“ i prikazuje period boravak dece u predškolskoj ustanovi, počevši od jaslica pa upravo do završetka i odlaska u školu.”

Tradicionalna Završna priredba pšredškolaca je u Lajkovcu uvek maksimalno posećena i predstavlja jedan od najmasovnijih događaja u kalendaru lokalnih zbivanja.

Related posts

Leave a Comment