JUBILARNI BALETSKI SPEKTAKL

Baletski studio IN priredio je pravi spektakl posetiocima jubilarnog koncerta povodom deset godina baleta u Lajkovcu.

Sala Kulturnog centra “Hadži Ruvim” bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a bila su ispunjena i sva mesta za stajanje.

Na jubilarnom koncertu lajkovačke balerine izvele su veći broj spektakularnih koreografija nagrađenih u prethodnoj sezoni, a bilo je i premijerno izvedenih koreografija.

Na sceni su se smenjivale sjajno pripremljene i besprekorno uvežbane i izvedene koreogragije ballerina svih uzrasnih kategorija i taman kada publika pomisli da je prikazano nešto najsavršenije, usledilo bi novo sjajno iznenađenje.

Sve nastupe ballerina publika je ispratila burnim aplauzima i ovacijama.

Baletski studio IN Lajkovac već deceniju uspešno funkcioniše pri Kulturnom centru “Hadži Ruvim”, a lajkovačke balerine nižu brojne uspehe na gotovo svim takmičenjima u regionu. Jedna od najlepših tekovina na planu kulture, koja je obeležila prethodnu deceniju u Lajkovcu je svakako postojanje Baletskog sdudija IN, koji je animirao lajkovačke devojčice i već formirao baletsku publiku.

Balet je definitivno zaživeo u Lajkovcu, a pre deset godina krenulo se od nulte tačke, rekla je sada već prezadovoljna rezultatima rukovodilac Baletskog studija IN, koreograf baleta Nataša Ninković:

 “Baletski studio IN je počeo sa radom 2013. godine.  U početku je bilo 4 balerine, a danas brojimo preko 70 članova u 7 uzrasnih grupa od 3 do 16 godina.

Četiri članice koje najduže igraju dobile su zahvalnicu. To su Anđelija Janković, Marija Marković, Iva Malešević i Ana Pavlović.

Na ovom koncertu smo predstavili 26 koreografija. Neke od njih je publika već mogla da vidi na raznim festivalima i takmičenjima, a neke od njih će biti izvedene na takmičenju u Beogradu 18. juna.

Jako sam ponosna na svoje male i velike balerine, i zahvalna roditeljima što su nam najveća podrška.”

Tradicionalno, svakog juna Baletski studio IN održava godišnji koncert, a ovoga puta na desetom jubilarnom koncertu povodom decenije baleta u Lajkovcu posetiocima je očekivano priređen pravi baletski spektakl. Malo je reći da je brojna publika nakon koncerta iz sale izašla prezadovoljna.

Related posts

Leave a Comment