DEMANTI MIROSLAVA TOMAŠEVIĆA

V. d. generalnog direktora EPS AD Miroslav Tomašević uputio je demanti, koji prenosimo u celosti, povodom informacija o njegovoj porodici iznetim u pojedinim medijima, dan nakon što je reagovao na podatke o radu Elektroprivrede Srbije koje je iznela ministarka energetike:  

„Dan pošto sam ukazao na neuporedive i netačne podatke o radu Elektroprivrede Srbije koje je iznela ministarka energetike, odgovor nisam dobio, ali su zato neki mediji izneli niz netačnih informacija o mojoj porodici.

Moja supruga Gordana Tomašević u sistemu EPS radi od 3. februara 1997. godine, a poslove šefa Službe za zaštitu životne sredine obavlja od 8. jula 2019. godine, znatno pre mog imenovanja za v. d. direktora EPS. I danas je na istom mestu, a nije postavljena na mesto nikakvog direktora.

Goran Petković radi na inženjerskim poslovima u RB „Kolubara“ već 29 godina. Petković ne učestvuje niti deli statuse bilo kakvih protesta.

Ni Gordana Tomašević ni Goran Petković nemaju platu od 250.000 dinara, a nemam je ni ja kao direktor EPS-a.

Svaki put kada „Elektroprivreda Srbije“ ima dobre rezultate objavljuje se  jedna te ista neistina.

Ja jesam v. d. generalnog direktora EPS-a i moja obaveza je da radim u interesu kompanije, a moja porodica zbog toga ne treba da trpi. Porodice se ne odričem, ali moj položaj nije ni na jedan način uticao na razvoj njihove karijere. Rodbinske veze nisu bile prednost, ali ne bi trebalo ni da budu otežavajuća okolnost niti prepreka za razvoj radne karijere bilo kog čoveka.”

Foto: EPS

Related posts

Leave a Comment