BICIKLIJADA OKUPILA SVE GENERACIJE

Protekli vikend u Lajkovcu bio je u znaku tradicionalne sportsko – rekreativne manifestacije BICIKLIJADA LAJKOVAC 2023, koja a je i ovoga puta okupila brojne učesnike svih generacija.  Organizator manifestacije, koja se tradicionalno održava krajem školske godine je i ovoga puta bilo lajkovačko PSD “Ćira”. Jedna od masovnijih lajkovačkih manifestacija okupila je ovoga puta oko 150 registrovanih učesnika.

U ime organizatora manifestacije, koja nije bila takmičarskog već isključivo rekreativnog karaktera, Vladan Jakovljević je podsetio da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je u aprilu 2018. godine 3. jun – Međunarodnim svetskim danom bicikla i zadovoljno sumirajući utiske rekao:

“Mi smo ovaj dan obeležili jednom lepom vožnjom od Lajkovca do Bogovađe i nazad u nedelju 4.juna. Dužina prevezene staze iznosila je ukupno u oba smera oko 24 kilometra .

Imali smo dan kao naručen, idealna temperatura, bez vetra što kažu Gospod nas pogledao. Upisano je 149 učesnika, najviše dece nižih razreda osnovne škole, dece sa roditeljima, a bilo je i onih koji se nisu prijavili. Najbolji odziv je bio dece iz Jabučja, sve pohvale. Zahvaljujemo se na pomoći Opštini Lajkovac, Domu Zdravlja, policiji, Crvenom Krstu Beograd na korišćenju prostora u Bogovađi, Moto klubu TNT, prijateljima iz PD Vis, Kurble, Malcima, Školici sporta Sportać LA i našim članovima.

Ponoviću po ko zna koji put, kada smo  složni – prepreke ne postoje. Deca su zadovoljna kao i roditelji koji su bili. Bilo je interesovanja o tome  kada će biti neka sledeća akcija i oko rada kluba. Naše prostorije, naša srca su uvek otvorena za sve dobronamerne ljude. Mi jesmo veoma malo mesto, ali to ne sme biti izgovor, već možda podsticaj da pokažemo da je bitan kvalitet a ne kvantitet. Moramo se i izviniti, ako je bilo nekih propusta. Hvala svima na učešću i do neke sledeće akcije.“

Related posts

Leave a Comment