“LEPTIRIĆ” PO PRVI PUT NA LUTKARSKOM FESTIVALU

Mališani lajkovačke PU “Leptirić” imaju veliko iskustvo i tradiciju učešća na gotovo svim važnijim dečijim festivalima u regionu, na kojima mahom nastupaju kao favoriti i osvajaju brojne nagrade, a sada su spremni za jedan potpuno novi izazov oličen u učešću na lutkarskom festivalu.

PU “Leptirić” učestvovaće po prvi put na jednom lutkarskom festivalu, devetom po redu Lutkarskom  festivalu dece predškolskih ustanova, koji će se održati 7 juna u Banji Vrdnik, u organizaciji Predškolske ustanove „Dečija radost“ iz Iriga.

Direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar otkriva, da će “Leptirić” na Lutkarskom festivalu nastupiti sa jednom sjajnom edukativnom predstavom pod nazivom “ Okani se mobilnog telefona”, za koju je sinopsis napisala vaspitačica Dajana Tanić:

“Našu ustanovu predstavljaće grupa dece koju vode vaspitačice Dajana Tanić i Jelena Petrović. Lutkarska grupa odigraće predstavu „Okani se mobilnog telefona“, nastala kroz projekat koji je po Novim osnovama realizovan u ovoj vaspitnoj grupi.

Sinopsis za ovu predstavu uradila je Dajana Tanić, grupni vaspitač, dokazani tekstopisac pozorišnih predstava koje su ranije generacije izvodile na Pozorišnim igrarijama u Šapcu. Predstava je edukativnog karaktera, veoma aktuelna i poučna, pa je Tim za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja predložio da svaka grupa u vrtiću pogleda predstavu, imajući u vidu da je vršnjačka edukacija u ovom periodu veoma efikasna. Predstava populariše druženje, spontanu dečiju igru i zdrave stilove života. Nakon održane predstave deca iz publike postavljaće pitanja našoj deci lutkarima u pauzi pripreme za sledeću predstavu, što festivalu daje interaktivni karakter. Pre same evaluacije festivala u vrtiću „Vila“ u Vrdniku biće realizovana radionica za decu, učesnike ovog festivala.”

U pripremu lutkarske predstave uloženo je puno truda i kreativnosti, a lutkarska grupa dece koju vode vaspitačice Dajana Tanić i Jelena Petrović je potpuno spremna za festivalski nastup i jedno dragoceno novo iskustvo.

Related posts

Leave a Comment