KNJIŽEVNO PODNE – KARAVAN MILISAVA STIŽE U LAJKOVAC

Gradska biblioteka Lajkovac u saradnji sa lajkovačkom OŠ “Mile Dubljević” 1. juna, na Međunarodni dan dece, organizuje književno podne za decu uzrasta od 7 do 9 godina.

Autorka romana za decu ”Avanture mladog Milisava” Ana Plavšić, družiće se sa decom u amfiteatru škole 1. juna od 12 časova.

“Deco, očekujemo Vas”, poručuju organizatori programa.

Ana Plavšić rođena je u Beogradu. Po zanimanju je pisac, urednik, copywriter, a inspiraciju za knjigu pronašla je u svetu koji nas okružuje. Objedinila je njoj sve važne teme, kao što su putovanje, životinje i zaštita životne sredine. Više puta je nagrađivana za svoj dosadašnji prozni rad, a pesme za decu objavljene su u zbornicima.

Knjiga za decu “Avanture mladog Milisava” izašla je iz štampe u septembru prošle godine. Podržana je od strane pedagoga, nastavnika, glumaca i pisaca za decu.

Mladi Milisav je mačak sa velikim srcem i još većim snovima! Deci pruža lekcije o pravom prijateljstvu, hrabrosti i dozi ludosti koja je svima potrebna kada krenu da ostvaruju svoje snove. Ova knjiga je neodoljiva mešavina humora, topline i neizmernih mačjih avantura.

Knjiga za decu “Avanture mladog Milisava pruža mališanima mogućnost da uvide značaj odvažnosti, hrabrosti i upornosti u životu. Čak i kada naš cilj ostane tako daleko, važno je nastaviti koračati. Takođe, knjiga na zanimljiv način nudi mogućnost da deca nauče nepoznate pojmove i reči…

„Jedino ćeš biti radostan, ako pratiš svoje snove“, poruka je knjige za decu „Avanture mladog Milisava“ pisca za decu Ane Plavšić. 

Karavan Milisava je koncept koji je krenuo odmah nakon što je knjiga izašla iz štampe, a čini putovanje knjige po školama Srbije, i kroz ova druženja deca se na veoma kreativan način upoznaju sa knjigom, a sve u cilju da zavole na vreme i razvijaju želju i volju za čitanjem knjiga.

Related posts

Leave a Comment