PROSLAVA VRAČEVAČKE PAROHIJE, PRIZNANJA NAJZASLUŽNIJIMA

Povodom crkvene proslave u Hramu Sv. velikomučenika Georgija u Latkoviću, u nedelju je održana Sveta arhijerejska liturgija, koju su služili vladika valjevski  Mlutin i vladika australijsko-novozelandski Siluan sa sveštenstvom.

Bila je ovo, zapravo, proslava Vračevačke parohije, čije je sedište u Latkoviću.

S večanosti su prisustvovali predsednici opština Lajkovac i Ljig, Andrija Živković i Dragan Lazarević, Živorad Bojičić, predsednik SO-e Lajkovac, Vladan Kostić, lider lajkovačkih naprednjaka, član lokalne vlade i direktor  “Elmonta”, kao  i svi ono koji su nesebično pomagali u obnovi ovog hrama.

Vladanu Kostiću i Živoradu Bojičiću su uručena priznanja u vidu zlatnika , sa likom Belog anđela. Diplome su uručene svim meštanima koji su nesebično pomagali u rekonstrukciji hrama.

Program je upotpunjen učeščem folklornog društva iz Ljiga, nakon čega čega je, uz nastavak kulturno-umetničkog programa u porti, usledio svečani ručak. Svečanosti su prisustvovali brojni meštani, i Latkoviča i okolnih mesta, kako bi izrazili zahvalnost svima koji su pomogli u rekonstrukciji hrama.

 

 

 

 

Related posts