OBELEŽENO DESET GODINA POSTOJANJA I USPEŠNOG RADA ŽUKO  

Prethodna decenija bila je nesumnjivo u znaki vrlo prepoznatljivog delovanja Ženskog udruženja kolubarskog okruga, koje je proteklog vikenda i zvanično dostojno obeležilo deset godina svog postojanja i uspešnog rada.

Rezultat prve decenije postojanja ŽUKO je vekovni korak u osnaživanju položaja žena na lokalnom nivou.

Niz realizovanih projekata u prvpj deceniji postojanja udruženja bitno je doprineo da se čuje ženski glas i da se poboljša položaj žena u Kolubarskom okrugu.

Glavni fokus udruženja bio je do sada na tri strateška cilja: ekonomsko osnaživanje žena, poboljšanje političke participacije žena na lokalnom nivou i uticanje na stvaranje mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Žene okupljene oko udruženja u prethodnoj deceniji su na putu svog osnaživanja imale brojne edukacije i seminare, bile su aktivno uključene u sve projekte, veliki broj žena došao je do opreme neophodne za njihovo ekonomsko osnaživanje, a sve aktivnosti bile su propraćene divnim trenucima druženja i sticanjem prijatelja i saradnika za ceo život.

ŽUKO je višestruko nagrađivano za brojne realizovane projekte, maksimalno je prisutno u svim medijima, o uspesima ŽUKO pisali su i stranI mediji, a sa projektom Ženske online pijace bile su i svojevrsne heroine u vreme pandemije.

Kroz projekte i institucionalno, podršku radu udruženja na ostvarivanju ciljeva pružile su tokom deset godina brojne agencije, organizacije, ministarstva, sekretarijati, fondacije, lokalne samouprave i mnogi drugi.

Na obeležavanju značajnog jubileja deset godina postojanja i uspešnog rada prisutne goste, prijatelje i donatore pozdravili su: osnivačica u predsednica udruženja Jelena Ružić, projektna koordinatorka Marina Đurović, Ana Knažević iz Udruženja „Evo ruka“, članica ŽUKO Nada Milanović i Jovan Ružić.

Evidentno je da u Ženskom udruženju kolubarskog okruga vlada jedinstvo, harmonija, timski rad, maksimalna solidarnost i jaka želja da se istraje u svim postavljenim ciljevima. ŽUKO je tim, koji je umrežavanjem došao do toga da uspešno deluje na području cele Srbije.

Nakon proslave deseto rođendana, članice udruženja kažu da jedva čekaju narednih deset godina i sve uspehe i izazove koji ih čekaju u borbi ka ravnopravnijem društvu.

Related posts

Leave a Comment