POLJOPRIVREDNICI ORGANIZOVANO POSETILI NOVOSADSKI SAJAM  

Opština Lajkovac je i ove godine organizovala posetu Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam koji se održava od 20. do 26. maja u Novom Sadu, na kome učestvuje 1.100 izlagača iz 26 zemalja, posetilo je danas organizovano 50 lajkovačkih poljoprivrednika, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i resornog odeljenja Opštinske uprave opštine Lajkovac.

Lajkovački stočari, inače višedecenijski favoriti, ni ove godine ne učestviju na novosadskom sajmu.

Ranija praksa je bila da se poseta poljoprivrednika organizuje na stočarski dan, ali pošto su ovdašnji stočari već prethodnih godina odustali od učešća na novosadskom sajmu, poseta je upriličena u nedelju.

Sredstva za organizovanu posetu sajmu opredeljena su iz opštinskog budžeta.

Za Novosadski sajam je ova godina je izuzetno značajna – obeležava 100 godina postojanja i organizuje 90. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Danas je Međunarodni poljoprivredni sajam najveća i najznačajnija smotra agrara u ovom delu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

Na Novosadskom sajmu istovremeno se prezentuju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primena nauke u poljoprivredi, izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta. Okuplja najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu.

Nezaobilazno je mesto za poljoprivrednike i profesionalnu publiku kojoj je poljoprivreda fokus interesovanja. Postao je zaštitni znak Novosadskog sajma, najstarije sajamske kuće u Srbiji, ali i Novog Sada, kao i prestižno mesto za prezentaciju i razvoj agrobiznisa.

Zbog svega toga, organizovana poseta ovoj značajnoj manifestacoji, posebno u godini jubileja, višestruko je korisna, složili su se lajkovački poljoprivrednici.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Italija.

Related posts

Leave a Comment