PETAK VIKTOR RANKOVIĆ ČLAN “RAZIGRANOG PERA” OSVOJIO PRVU NAGRADU NA MEĐUNARODNOM LITERARNOM FESTIVALU “DECA MEĐU NARCISIMA”

Viktor Ranković, učenik 5/3, član literarne sekcije „Razigrano pero“ OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, pod mentorstvom nastavnice Sonje Milovanović, napisao je najbolji rad na temu „Zvuči kao vic, a dogodilo mi se“ i osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu „Deca među narcisima“.

U Domu kulture u Čajetini juče je upriličena svečana dodela nagrada na 31. Dečijem festivalu „Deca među narcisima“, na kojoj je prisustvovao nagrađeni učenik Viktor Ranković, koji je osvojio prvu nagradu i čiji se nagrađeni rad našao u Zborniku dečjih radova „Deca među narcisima“.

Na ovogodišnji Međunarodni literarni konkurs Festivala „Deca među narcisima” pristiglo je 250 radova iz raznih krajeva naše zemlje i država iz okruženja.

Nastavnica Sonja Milovanović, Viktorov mentor i jedan od rukovodilaca literarne sekcije “Razigrano pero” je s razlogom ponosna na uspeh člana višestruko najbolje literarne sekcije u Srbiji i pojašnjava:

“Književnik Uroš Petrović, kum ovogodišnjeg festivala „Deca među narcisima“, odabrao je najbolje literarne radove u dve kategorije: poeziji i prozi, od kojih je pet nagrađenih i 10 pohvaljenih.

Teme su bile: Zagonetna priča, Jedna tajna koju mi je otkrila priroda, Zvuči kao vic, a dogodilo mi se, Dan kada mi je postalo jasno da životinje imaju dušu i Tek sada vidim da je to bilo važno.

Prema propozicijama konkursa za svaku temu odabran je po jedan najbolji rad, a jedan broj autora je pohvaljen.

Najbolji rad na temu „Zvuči kao vic a dogodilo mi se“ napisao je naš Viktor Ranković.

Organizator, Kulturni centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, pripremio je i ovog puta bogat i sadržajan program.

Pobednici festivala dobili su mnoštvo dobrih nagrada, a pobednici literarnog konkursa su između ostalog dobili tablet i knjige.

Pored kuma Festivala, pisca za decu Uroša Petrovića, mališani su uživali u društvu pesnika Toda Nikoletića.

Nakon svečane dodele u čast nagrađenih i svih učesnika festivala izvedena je premijerno dečja predstava „Magareće godine“ u izvođenju starije grupe Dečijeg dramskog strudija „Bistričak“, a nakon toga koktel u Dino parku na Zlatiboru.

Čestitamo Viktoru na ostvarenom uspehu i želimo da i dalje bude kreativan, da piše i osvoji još mnogo nagrada!”

Prva nagrada na Festivala „Deca među narcisima” je jedan u nizu Viktorovih uspeha na brojnim takmičenjima i konkursima.

Related posts

Leave a Comment