LEPTIRIĆI UČESTVUJU NA FESTIVALU ZMAJEVA NA RAJCU

Deca iz PU “Leptirić“ predstavljaće ustanovu na trćem po redu Festivalu zmajeva na Rajcu, koji u petak 19. maja organizuje Predškolska ustanova „Kaja“ iz Ljiga.

Na Festival zmajeva na Rajac odlazi 20 predškolaca, koji uskoro završavaju pripremno predškolski program, iz Jabučja, Vračevica, Donjeg Lajkovca, Bogovađe i Ćelija, kao i vaspitacice Svetlana Pantelić i Jelena Žujović.

Pored predškolaca iz Lajkovca, ućestvovace i predškolci iz Mionice i Uba, kao i deca grada domaćina.

Spremljen je edukativan i zanimljiv program, brojne takmicarske igre, uz druženje učesnika.

Festival zmajeva otpočeće u podne, kada će se predškolci iz regiona pridružiti drevnim vitezovima i njihovim igrama.

Tokom festivalskog dana učesnici će imati priliku da pogledaju predstavu za decu „Uspavana lepotica“, planirano je pešačenje do Viteškog sela, takmičenje za „Naj Zmaja“ , biće osmišljene brojne sportske viteške igre i radionice, puštanje zmajeva i pred završetak manifestacije piknik za učesnike.

Novina ove godine je da domaćin organizuje probno takmičenje za „Naj Zmaja“ za decu PU „Kaja“, a ukoliko zaživi i pokaže se uspešnim, sledeće godine organizator će uključiti i goste.

PU „Kaja“ LJig je obezbedila volontere srednjoškolce koji će biti zaduženi za decu. Svaka grupa dece će imati nekoliko volontera koji će pratiti protokol Festivala i brinuti o bezbednosti dece.

Ovaj neobičan festival edukativnog i zabavnog karaktera pokazao se kao izuzetno zanimljiv deci, koja su sa prethodnih susreta ponela sjajne utiske i jedno novo iskustvo sa Rajca.  

Related posts

Leave a Comment