NA OPROŠTAJU OD SRPSKE LIGE ŽELEZNIČAR REMIZIRAO SA PRVAKOM

Najstariji i najpoznatiji lajkovački fudbalski kolektiv Železničar oprostio se od Srpske lige Zapad remijem sa prvakom lige Slogom iz Požege. Meč poslednjeg prvenstvenog kola na stadionu Železničar završen je bez golova.

U meču bez takmičarskog značaja oba tima su igrala sa znatno podmlađenim sastavima: Železničar sa 11 bonus igrača, a gosti sa kombinovanim timom jer ih uskoro očekuje baraž za Prvu ligu. Uprkos tome, odigrana je čvrsta i borbena utakmica, u kojoj je bilo šansi za golove, a što nisu realizovane pre svega je zasluga oba golmana.

Posle današnjih utakmica poznato je kojih sedam timova idu u zonski rang takmičenja, s tim što ovaj spisak može promeniti odluka komesara za takmičenje o žalbi Budućnost Krušika. To su: Tutin, Budućnost Krušik, Jošanica, Železničar, Gruža, Šumadija i Bane iz Raške. Ukoliko požeška Sloga kroz baraž ne uspe da se plasira u Prvu ligu, onda će iz srpskoligaškog ranga ispasti i osmi klub – Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi, koja je prva iznad crte sa bodom više od Tutina.

Ali, u srpskom fudbalu nije gotovo i kad je gotovo. Naime, valjevska Budućnost Krušik je uložila žalbu na odloženi meč sa Sušicom, koji je izgubila sa 4:2, tvrdeći da je za Sušicu nastupao igrač sa brojem 20, koji s tim brojem nije bio evidentiran ni u postavi ni među rezervama. Ako zbog toga ova utakmica bude registrovana službenim rezultatom 3:0 za Valjevce, onda će oni sačuvati status srpskoligaša, dok u Zonu ide Sloga 33. Ukoliko se Požega ne se plasira u Prvu ligu, onda u Zonu ide jedan od četiri kluba sa po 50 bodova: Budućnost Krušik, Mladi radnik, Mačva 1929 ili Takovo, zavisno od toga ko ima najbolji međusobni skor.

Na kraju da još jednom podvučemo, da je požeška Sloga neprikosnoveni lider prvenstva, titulu su odavno obezbedili i imaju 10 bodova više od drugoplasiranog Jedinstva. Ubljanima je to najbolji plasman poslednjih godina.

Related posts

Leave a Comment