GOLEADA U PRNJAVORU PRIPALA ŽELEZNIČARU, KAZNA I NOVI PORAZ ZADRUGARA

Danas u Prnjavoru vatromet golova – čak sedam, a Železničar napravio sjajan preokret i odneo pobedu u četvrtom minutu nadoknade utakmice!

Zadrugar, drugo kolo zaredom,  ubedljivo je poražen u Lajkovcu, ovog puta od Borca iz Lešnice. Godinama primer stabilnog zonaša, Zadrugar je očigledno u ogromnoj krizi. Pre dva dana je jedini prolećni bod,  osvojen u Osečini, oduzet odlukom disciplinskog sudije, a osim današnjeg ubedljivog poraza boli i činjenica da je Zadrugar na klupi imao samo jednog rezervnog igrača. Kao kuriozitet kola izdvajamo pobedu Vrelo Sporta protiv tima iz Vladimiraca sa čak 9:1.

U Prnjavoru je krenulo katastrofalno po Železničar – već u osmom minutu Mladost je vodila sa 2:0. Nešković je u petom minutu iz penala doveo domaćina u vođstvo, a tri minuta kasnije na 2:0 povisio je Petrović. Lajkovčani su preko Pavlovića smanjili u 30. minutu, ali već u 39. Petrović svojim drugim pogotkom povećava na 3:1. Tim rezultatom se otišlo na pauzu i dugo nije bilo promene, sve do 76. minuta utakmice. Tada je sudija Karapandžić iz Loznice dosudio jedanaesterac za „dizelku“, koji je u gol pretvorio Strahinja Sofronić. Najbolji strelac Želje u 90. minutu izjednačuje rezultat, a pravi šok domaćinu i veliku radost Lajkovčanima donosi Nikola Spasojević golom u četvrtom minutu nadoknade!

Posle lidera Vrela, sva tri boda sa Senare odnela je i drugoplasirana ekipa Borac iz Lešnice, identičnim  rezultatom od 4:0. Zadrugar se dobro držao prvo poluvreme, koje je završeno rezultatom od 1:0 za goste, strelac je bio Matić. U drugom poluvremenu raspucao se Popović sa tri gola: u 56, 76 i 82. minutu.

Između dva prvenstvena kola Zadrugar je administrativnim putem ostao bez dva boda. Naime, 5. maja je održana sednica Disciplinskog sudije zonskih liga FSR Zapadna Srbija na kojoj je, između ostalog, doneta i odluka da se FK Zadrugar iz Lajkovca kazni oduzimanjem jednog boda i novčanom kaznom od 10.000 dinara, zbog zanemarivanja obaveza i igranja pod suspenzijom na utakmici 19. kola Osečina – Zadrugar, 23. aprila u Osečini. Istovremeno je utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0, tako da je  lajkovački klub ostao i bez boda osvojenog na terenu. Time je dospeo u još težu situaciju i kada se sve sagleda opstanak u Zoni deluje sve dalji.

Ostali rezultati 21. kola: Vrelo Sport – Jedinstvo Vladimirci, Radnički Valjevo – OFK Divci 1:2, OFK Osečina – Cer, Ribnica – Radnički Klupci 5:1. Slobodan je bio Kačer.

Vrelo Sport je prvi sa 46 bodova, drugoplasirani Borac ima 33, valjevski Radnički, Železničar 32, OFK Divci 31 itd. Na dnu tabele Jedinstvo iz Vladimiraca ima 20,  Radnički Klupci 16, a Zadrugar 15 bodova.

U 22. kolu Zadrugar gostuje u Vladimircima, dok je Železničar slobodan. Utakmice ovog kola počinju u 16.30 časova.

Related posts

Leave a Comment