ŠETNJA LAJKOVAČKIH ĐAKA I POMEN STRADALIMA U PORTI CRKVE

Lajkovački osnovci i srednjoškolci, vidno potrešeni, organizovali su danas u podne šetnju od svojih škola do crkve Sv. Dimitrija, a potom je u porti crkve lajkovačke služen pomen  stradaloj deci i čuvaru u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Više stotina đaka bilo je u nemoj koloni od škole do crkve, a zajedno sa njima bili su njihovi nastavnici, direktori i brojni roditelji.

Sve je organizovano mahom preko viber grupa. Lajkovački osnovci danas nisu išli u školu, dok su srednjoškolci imali mogućnost izbora.

Učenici, prosvetni radnici, roditelji i građani, više stotina njih sa svećom u ruci ispunili su portu na pomenu stradalima u masakru u školi na Vračaru.

Najdirljivi momenat bio je kada su deca tokom pomena, koji su služili mesni parosi crkve lajkovačke, zajedno izgovarala molitvu Oče naš.

Prisutnima se obratio starešina crkve lajkovačke Tomislav Cvetinović, pozvao na poštovanje Božijih zapovesti i uputio poruku da uvek treba činiti dobro i da su ljubav i vera potrebne svakom biću:

“U ime učenika i zaposlenih u OŠ ” Mile Dubljević” u Lajkovcu i u svoje lično ime, izražavam najiskrenije saučešće porodicama nastradalih !”- rekla je direktorka OŠ “Mile Dubljević Biljana Žujović.

“Neizmerno smo potreseni i tužni zbog tragedije u O.Š. ,,Vladislav Ribnikar”. Duboko saosećamo sa svima koji su pogođeni ovim bolnim događajem!” – izjavila je direktorka SŠ “17. septembar” Kosana Grčić.

“Učenički Parlament Srednje škole”17. septembar” izražava žaljenje zbog višestrukog ubistva u O.Š. “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Svim porodicama nastradalih izražavamo duboko saučešće. Neka im je večna slava.”- rekli su lajkovački srednjoškolci.

Tokom pomena, uspešno su intervenisale dežurne ekipe Doma zdravlja, jer se više dece onesvestilo, zbog trenutne slabosti i potrešenosti. 

Deca su bila ćutljiva, nema od bola i vidno potrešena,

Related posts

Leave a Comment