“LEPTIRIČ” POBEDNIK OLIMPIJADE U KOCELJEVI, NAREDNA U LAJKOVCU

Lajkovačka Predškolska ustanova “Leptirić” pobednik je pete po redu male olimpijade dece predškolskog uzrasta mačvanskog i kolubarskog okruga, koja je danas održana  u Koceljevi, u organizaciji tammošnje PU “Poletarac”.

Ustanova je dobila pobednički pehar, deca zlatne medalje, a Lajkovac će kao pobednik ovogodišnje olimpijade biti domaćin manifestacije naredne godine.

Lajkovac je pobednik, drugo mesto osvojio je Ub, a treće mesto osvojila je ekipa varoši domaćina.

PU “Leptirić“ je na Olimpijadi u Koceljevi predstavljala pripremno predškolska grupa čiji su vaspitači Mira Jović i Mira Todorović.

U susret takmičenju predškolci su vredno vežbali sa saradnikom za fizičko Nebojšom Milovanovićem i grupnim vaspitačima.

Lajkovački vrtić predstavljalo je 15 predškolaca, koji su u Koceljevu otišli sa jakom željom da osvoje bar jednu od medalja.

“Olimpijada je veliki izazov za takmičenje, ali pre svega prilika da deca upoznaju svoje vršnjake iz okoline, da se tog dana druže, takmiče, uče fer pleju i životnim situacijama u kojima će biti pobeda i poraza. Nakon završetka Olimpijade i proglašenja pobednika, za svu decu u vrtiću organizovan je ručak i druženje”, rekla je direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar, vidno zadovoljna pobedom predškolaca, koja manifestaciju iduće godine ponovo dovodi u Lajkovac.

Sportsko umeće i veštine u vožnji trotineta, veselom fudbalu, maloj košarci, poligonu spretnosti, muzičkim stolicama i drugim igrama odmeravali su danas predškolci iz Bogatića, Valjeva, Vladimiraca, Šapca, Osečine, Malog Zvornika, Uba, Mionice, Lajkovca i ekipe domaćina, Koceljeve.

Olimpijada za predškolce podrazumeva takmičenje u igrama brzine, spretnosti, savladavanje poligona, kao i drugih igara primerenih za ovaj uzrast.

Inače, “Leptirić” je bio pobednik prve Olimpijade održane u Mionici, pa je Lajkovac naredne godine bio domaćin, tako da će Lajkovac po drugi put biti domaćin manifestacije, koja prvenstveno ukazuje na važnost fizičke aktivnosti  i bavljenja sportom od najranijeg uzrasta, te da se kod dece razvija zdrav, takmičarski duh.

Related posts

Leave a Comment