LEPTIRIĆI NA OLIMPIJADI

U petak 28. aprila pripremno predškolska grupa čiji su vaspitači Mira Jović i Mira Todorović predstavljaju PU “Leptirić“ na 5. Olimpijadi dece predškolaca kolubarsko-mačvanskog okruga.

Peta Olimpijada je u organizaciji PU “Poletarac“ iz Koceljeve, pobednika prethodne 4. Olimpijade.

“Podsećamo da je Prva Olimpijada organizovana u Mionici, na inicijativu PU “ Neven“, a obzirom da je tada naš vrtić pobedio, 2. Olimpijada je bila u Lajkovcu.

Naši predškolci su vredno vežbali sa saradnikom za fizičko Nebojšom Milovanovićem i grupnim vaspitačima i spremni su za sutrašnje takmičenje. Olimpijada za predškolce podrazumeva takmičenje u igrama brzine, spretnosti, savladavanje poligona, kao i drugih igara primerenih za ovaj uzrast.

Naš vrtić predstavlja 15 predškolaca, koji odlaze sa željom da osvoje bar jednu od medalja. Olimpijada je veliki izazov za takmičenje, ali pre svega prilika da upoznaju svoje vršnjake iz okoline, da se tog dana druže, takmiče, uče fer pleju i životnim situacijama u kojima će biti pobeda i poraza. Nakon završetka Olimpijade i proglašenja pobednika, za svu decu u vrtiću biće organizovan ručak i druženje”, kaže direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar u susret Olimpijadi.

Prva Olimpijada održana je pre sedam godina u Mionici i svake naredne održavane je u mestu pobednika, a zbog pandemije korona virusa manifestacija prethodne dve godine nije održavana. Sada su se stekli uslovi da se na radost mališana nastavi sa njenim održavanjem.

Sportsko umeće i veštine u vožnji trotineta, veselom fudbalu, maloj košarci, poligonu spretnosti, muzičkim stolicama i drugim igrama odmeriće ovoga puta predškolci iz Bogatića, Valjeva, Vladimiraca, Šapca, Osečine, Malog Zvornika, Uba, Mionice, Koceljeve i Lajkovca.   

                                                                                                                                                                                                                                                           

Učestvovaće deca iz 11 gradova i opština, s tim što je deset predškolskih ustanova u takmičarskom delu, a PU iz Vlasotinaca će biti počasni gost. Takmičenje će se održati u okviru osam različitih igara.

Ova manifestacija je još jedna prilika da se ukaže na važnost fizičke aktivnosti  i bavljenja sportom od najranijeg perioda, te da se kod dece razvija zdrav, takmičarski duh.

Related posts

Leave a Comment