NOVI USPESI „RAZIGRANOG PERA” NA LITERARNIM FESTIVALIMA

Niz značajnih priznanja za Literarnu sekciju „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca kojom rukovode nastavnice Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović uspešno je nastavljen. Nakon četvrte pobede za redom na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije, 30 međunarodnih i republičkih pohvala i nagrada, i 11 objavljenih radova u zbornicima i zbirkama mladih pesnika, članovima Literarne sekcije „Razigrano pero” stiglo je još četiri priznanja.

Na 26. „Književnim susretima Gordana Brajović”, međunarodnom književnom festivalu, koji organizuje Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i dodeljuje priznanja za buduće pisce, učenik 8/2 razreda Martin Mikić osvojio je 1. nagradu za pesmu „U biblioteci” i proglašen pobednikom konkursa u srednjoj kategoriji u konkurenciji učenika starijih razreda osnovne škole. Uspeh je još veći kada se ima u vidu da je na festivalu takmičilo 425 literarnih radova učenika iz Srbije, regiona i dijaspore.

Značajan uspeh ostvaren je i na Međunarodnom literarnom konkursu „Novogodišnja čarolija”,  koji tradicionalno organizuje Dečji savez grada Vranja, na kome je 2. nagradu za pesmu „Novogodišnje želje” osvojila Milica Lazić, učenica 5. razreda.

Pesme članova „Razigranog pera” našle su se i u dva zbornika najboljih literarnih radova na dva međunarodna festivala dečje poezije. Pesma „Novogodišnja želja” učenice 5. razreda Nađe Brkić biće objavljena u zborniku Međunarodnog festivala „LJubav nije samo reč”, a pesma „Lepe reči na sve strane” učenice 8. razreda Anite Prodanić našla se među najboljim literarnim radovima u zborniku „Pesmarica” II međunarodnog festivala „Zapesničimo”.

Related posts

Leave a Comment