ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA U LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Danas je u Srednjoj školi “17. septembar” održan Dan otvorenih vrata, namenjen učenicima osmog razreda, odnosno budućim srednjoškolcima.

Tom prilikom učenicima su predstavljena četiri raspoloživa obrazovna profila: elektrotehničar računara, tehničar mehatronike, ekonomski tehničar i bravar – zavarivač.

Kao i ranijih godina, u narednu školsku godinu u Lajkovcu će biti upisano 120 srednjoškolaca, po 30 učenika na sva četiri obrazovna profila.

Plačena praksa, plaćen prevoz učenika, lako do prvog posla posebno putem dualnog obrazovanja, moderna nastavna sredstva u kompletno rekonstruisnoj školi sa najsavremenije opremljenim kabinetima, svakako su dovoljni razlozi za srednjoškolsko obrazovanje baš u Lajkovcu.

Od značaja su i činjenice, da su učenici lajkovačke srednje škole odlično prolazili na svim prijemnim ispitima i uspešno završavali željene fakultete.

Brojni bivši učenici sada su respektabilan nastavni kadar u ovoj školi, a mnogi bivši učenici izgradili su uspešne poslovne i naučne karijere.

“Tokom posete našoj školi učenici su imali priliku i da obiđu školske prostorije, upoznaju se sa nastavnim sredstvima, predmetnim nastavnicima, kao i sa sadašnjim učenicima, koji su bili radi da iznesu svoja iskustva i utiske iz dosadašnjeg školovanja.

Budući srednjoškolci su obišli sve kabinete specijalno opremljene za praktičnu nastavu i bili u prilici da postave pitanja nastavnicima svih stručnih profila.

Škola je najlepša kad je puna đaka, a danas je baš tako bilo u našoj školi. Posebno iznenađenje bila je i poseta jedne grupe dece iz vrtića “Leptirić”, čija je vaspitačica nekadašnji učenik naše škole”, rekla je direktorka škole Kosana Grčić.

I ovogodišnji Dan otvorenih vrata u lajkovačkoj srednjoj školi protekao je u znaku izraženog interesovanja budućih srednjoškolaca, što nije iznenađujuće, s obzirom na renome i brojne benefite koje ova srednjoškolska ustanova donosi svojim učenicima.

Related posts

Leave a Comment