“ZVEZDE U PODNE” NA REPERTOARU LAJKOVAČKOG BIOSKOPA

Dobitnik Gran Prix nagrade na Kanskom filmskom festivalu, ostvarenje „Zvezde u podne“, koje je sredinom prošlog meseca pravo sa 51. FEST-a stiglo u domaće bioskope, na repertoaru lajkovačkog bioskopa je u četvrtak 20. aprila od 19 časova. Ulaznice su 250 dinara.

Rediteljka Kler Deni snimila je film, po motivima romana američkog pisca Denisa Džonsona, o mladoj američkoj novinarki zaglavljenoj u današnjoj Nikaragvi koja se zaljubljuje u misterioznog Britanca, koji se čini kao njena najbolja šansa za bekstvom. Međutim, ona ubrzo shvata da bi on mogao biti u većoj opasnosti od nje.

Kao i u knjizi, rediteljka je prikazala slučajan susret koji prerasta u ljubav i veliku privlačnost koja proždire i zaslepljuje.

Romansirana drama „Zvezde u podne“ prenosi pišćevu priču, koji je kao mlad otišao u Niakragvu da izveštava o građanskom ratu. Želeo je da postane novinar, ali su svi njegovi članci odbijeni. Čini se da je tamo prošao kroz pakao, bez novca i bez nade. Vrativši se u SAD odlučio je da napiše roman koristeći svoje beleške i članke…

Radnja filma „Zvezde u podne“ smeštena je u savremeno doba, u Nikaragvi, a mesto snimanja filma bila je Panama.

Uloge: Margaret Qualley, Joe Alwyn, Danny Ramirez, Benny Safdie…

Related posts

Leave a Comment