KADETSKI PRVAK DRŽAVE U BOKSU JABUČKI OSNOVAC JOVANA MILOVANOVIĆ

Na državnom prvenstvu Srbije za mlađe uzraste održanom u valjevskoj Sportskoj hali „Student“,  učenica sedmog razreda OŠ “Dimitrije Tucović”u Jabučju Jovana Milovanović postala je kadetski prvak države u boksu.

Jovana je kadetski prvak države u kategoriji do 44 kilograma.

Na takmičenju su učestvovali pioniri, kadeti i juniori. Jovana Milovanović trenira boks deset meseci u Bokserskom klubu „Greatest“ iz Lazarevca. Njeni treneri su Nemanja Stolić, Filip Damjanović i Nikola Živanović.

Jovana je sinoć boksovala sa protivnicom iz Surdulice u kategoriji kadeta do 44 kilograma. Runda im je trajala minut i po i bilo ih je tri.

„Bez mojih trenera i mog tima ne bi se desilo ništa od ovoga. Na sinoćnom takmičenju predvodio me je trener Nemanja Stolić koji mi je bio najveća podrška i koji me je pripremao i bodrio mesecima za ovo takmičenje,“izjavila je Jovana.

Nakon tri runde sudije su odlučile da je Jovana pobedila rezultatom 3:2.

„Boks je moj život i nešto čime bih htela da se bavim u budućnosti. Naravno, želim da budem još bolja bokserka i još veći šampion“, kategorična je Jovana.

„Veliku zahvalnost dugujem svojim trenerima, pogotovo treneru Nemanji, kao i svojim roditeljima, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo. Zahvalna sam i svojim nastavnicima, posebno mojoj razrednoj Svetlani Milivojević”, dodala je kadetska prvakinja države u boksu.

U školi kažu, da je Jovana Milovanović dobar đak i primerna učenica, a kolektiv Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ od srca joj čestita na postignutom uspehu i želi joj puno sreće u narednim borbama!

Related posts

Leave a Comment