BURNO FESTIVALSKO PROLEĆE “LEPTIRIĆA”   

Nakon dvogodišnje pauze, Predškolska ustanova „Leptirić“ najavljuje učešće na brojnim festivalima i karnevalima u narednom periodu. Podsećamo, da zbog pandemije izazvane virusom Kovida 19 kulturne i javne manifestacije za decu predškolskog uzrasta nisu organizovane ili su pak organizovane uz posebne mere i u veoma smanjenom obimu u pogledu broja učesnika.

U martu mesecu predškolci su nastupili na festivalu muzičkog stvaralaštva u Smederevu.

U aprilu mesecu predstavnici predškolaca uzeće učešće na petoj Olimpijadi za decu koja će se održati u Koceljevi, obzirom da je Predškolska ustanova „Poletarac“ iz Koceljeve pobednik na četvrtoj olimpijadi, pa je samim tim i domaćin.

Maj mesec započeće učešćem na Đurđevdanskom karnevalu koji se tradicionalno održava u okviru proslave Dana grada Kragujevca.

Učešće se nastavlja na festivalu Dečijih dramskih radosti u Smederevu, u kategoriji dramskih igara. Rad predškolskih grupa biće predstavljen i na Festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa koji će se održati 25. maja u Požarevcu. Po prvi put predškolska ustanova „Dečija radost“ iz Iriga organizuje lutkarski festival dece, na kojoj će „leptirići“ uzeti učešće.

U junu mesecu ustanova će uzeti učešće na karnevalu u Banji Koviljači od 3. juna, kao i na DI festu koji se od prošle godine održava u Tešnjaru 23. juna.

Učešće na manifestacijama završiće se Vrnjačkim karnevalom koji će se održati 6. jula. Kao učesnici karnevalskih povorki deca će imati priliku da pokažu svoju kreativnost, kao i kreativnost svojih roditelja i vaspitača, umeće u pripremi maski i kostima kao i načinu samog nošenja istih.

Povodom učešča na predstojećim festivalima, na kojima lajkovačka PU “Leptirić”uglavnom nastupa kao favorit , direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar kaže:

“Učešće na festivalima, bilo da su revijalnog ili takmičarskog karaktera je prilika da deca kroz javni nastup prikažu rad svoje grupe, vaspitača i svog vrtića, da obogate svoja iskustva, a takođe da crpe nove ideje za budući rad. Kulturne i javne manifestacije su svojevrsna specifičnost PU“Leptirić“ godinama unazad. Smatramo da je važno da deca od najranijeg uzrasta imaju priliku da iskažu svoje afinitete, kreativne potencijale, kao i specifično svojstvo koje svako dete poseduje, a vaspitači i roditelji da iste neguju, podstiču i usmeravaju. Roditelji i ostali zainteresovani građani imaće priliku da uživo pogledaju festivalske i karnevalske tačke na završnoj priredbi predškolaca koja će se ove godine održati u Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ u junu mesecu.”

Related posts

Leave a Comment