KREĆE PLEJ-OF SUPERLIGE, U UTORAK ŽELEZNIČAR DOČEKUJE PARTIZAN

Startuje plej-of Superlige Srbije za odbojkašice. Prve četvrtfinalne utakmice se igraju u utorak 28. marta, a prvoplasirani Železničar dočekuje osmoplasirani Partizan. Meč u Sportskoj hali Lajkovac počinje u 19 časova.

U svakom slučaju, na samom startu plej-ofa publika u Sportskoj hali u Lajkovcu biće dragocena podrška Železničaru, koji je ligaški deo prvenstva završio na prvom mestu!

Posle fantastičnog niza od 19 uzastopnih pobeda odbojkašice Železničara su ligaški deo završile na prvom mestu. U čitavom prvenstvu imale su samo jedan poraz – od Jedinstva u Staroj Pazovi, bilo je to još u trećem kolu krajem oktobra prošle godine. Međutim, sledi kulminacija sezone, a to je plej-of u kojem treba potvrditi dominaciju, imati dovoljno snage, koncentracije i nerava.

Zdravstveni bilten će takođe igrati važnu ulogu, a tu postoji problem za Železničar. Primač Vanja Ivanović ima ukrštene ligamente i za nju je sezona završena, potvrđeno nam je u klubu. Biće to značajan hendikep za Železničar imajući u vidu doprinos, pogotovo poenterski, koji je Vanja dala u ovom prvenstvu. Iako imaju po 18 godina, juniorske reprezentativke Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović verovatno su ove sezone najbolji tandem primača u srpskoj ligi.

Ostaje da vidimo kako će stručni štab rešiti izostanak Ivanovićeve. Branko Kovačević je u poslednjem kolu dao značajniju minutažu mladoj Mini Stanojević, koja je nedavno napunila 17 godina. Mina je opravdala poverenje i osvojila osam poena. Tu su i blokeri LJubica Milojević i Valerija Savićević, koje nisu puno igrale u ovom prvenstvu, a koje bi mogle dati znatan doprinos.

Ostali parovi četvrtfinala plej-ofa su: Jedinstvo – Srem, Ub – TENT i Crvena zvezda – Spartak. Igra se na dve dobijene utakmice, a domaćini su svakako favoriti. Železničar i Jedinstvo su izraziti favoriti, Obrenovčanke su se konačno probudile u poslednjem kolu protiv Uba i pokazale da će se i one nešto pitati u njihovim četvrtfinalnim duelima, a Spartak je dobro odigrao drugi deo prvenstva i verovatno će „pokazati zube“ Crvenoj zvezdi.

Related posts

Leave a Comment