POČAST HEROJIMA DUŠANU TRIFUNOVIĆU I MILANU PAVLOVIĆU

Povodom obeležavanja 24 godine od početka NATO agresije i herojske pogibije na Kosovu lajkovačkih heroja, policajaca Dušana Trifunovića iz Lajkovca i Milana Pavlovića iz Bajevca, delegacije Policijske stanice u Lajkovcu i opštine Lajkovac, položile su danas vence na spomen obeležje na platou ispred Gradske biblioteke Lajkovac.

Na današnji dan, 26. marta na Kosovu, na samom početku NATO agresije na Srbiju 1999. godine, izgubila su život dva mlada srpska policajca Milan Pavlović iz Bajevca i Dušan Trifunović iz Lajkovca. Dva mlada srpska policajca izgubila su život na samom početku NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Nastradali su u okolini Srbice, u borbi protiv albanskih terorista. Dušan Trifunović je imao 23, a Milan Pavlović 29 godina. Svoje živote izgubili su časno vršeći svoju dužnost na Kosovu i Metohiji.

“Prošle su 24 duge godine, od kada su naši sugrađani Milan i Dušan poginuli braneći svoju domovinu. Izgubili su svoje živote braneći svoju zemlju i svoj dom od NATO alijanse. Mi tradicionalno sa pripadnicima naše policijske stanice obeležavamo taj dan. Trudimo se  da taj događaj otrgnemo od zaborava i pre svega da učimo naše mlade naraštaje pravim ljudskim vcrednostima koje su upravo Milan  i Dušan imali i pokazali braneći svoju otadzbinu. Naši heroji zaslužuju mnogo više od dana sećanja i ulica koja nose njihova imena. Mi ćemo nastojati i da u narednom periodu, pre svega, ovaj kompleks ispred biblioteke i oko spomen obeležja dodatno uredimo. Oni su to svakako zaslužili herojski dajući svoje živote u odbrani otadžbine, pre tačno 24 godine“ – podsetio je i povodom 24.-te godišnjice herojske pogibije policajaca predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.   

Predstavnici policije i lokalne samouprave, svake godine na ovom mestu u centru Lajkovca odaju počast herojima koji su dali živote za svoju otadžbinu. Sećanje na heroje živi, a to je upravo i cilj, da se njihovo herojstvo ne zaboravi i da se mlada pokoljenja upoznaju sa herojima, koji su živeli na našoj teritoriji, poručeno je danas prilikom polaganja venaca na spomen obeležje herojima na spomen obeležje ispred lajkovačke biblioteke.

Related posts

Leave a Comment