DOPRINOS MUZIČKE ŠKOLE MANIFESTACIJI PLAVI DANI

Učestvovanjem na manifestaciji Plavi dani želimo da naglasimo važnost obeležavanja Svetskog dana osoba s autizmom. Bitno nam je da našim muziciranjem pružimo podršku i razumevanje deci s autizmom i njihovim porodicama. Da bi deca s autizmom postala vidljivija i bolje integrisana u društvo i školstvo, važno je edukovati se o njihovim specifičnim potrebama i razumeti njihovu perspektivu. Takođe je važno stvoriti sigurno i podržavajuće okruženje u školama kako bi imala podršku i osećala se prihvaćeno – rekla je nastavnica Teodora Damnjanović, u ime Izdvojenog odeljenja u Lajkovcu valjevske renomirane Muzičke škole “Živorad Grbić”.

Kako saznajemo, IO Muzičke škole u Lajkovcu, koje preko dve decenije uspešno funkcioniše i koje je iznedrilo brojne muzičke talente, ima iskustvo sa polaznicima sa autizmom, što je kako kažu odličan vid njihovog potpunijeg uključivanja u obrazovni sistem i integracije u društveni sistem u celini.  

U programu na Gradskom trgu, 2. aprila učestvovaće 14 učenika Muzičke škole.

Njihovi nastupi su brižljivo pripremani, a sudeći po najavljenim tačkama, biće to jedan pravi koncert u kome će posetioci manifestacije odistinsku uživati.

PROGRAM UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE:

1. Sara Mijailović (I razred, violončelo) – Alegro iz Suzuki zbirke pesmica

2. Teodor Josipović (V razred, violina) – etida br.36, Kajzer

3. Veljko Jovanović (I razred, violina) – etida br .4, Rodionov

4. Maša Spasojević (IV razred, violina)- etida br. 24, Komarovski

5. Igor Mirković (III razred, harmonika) Divlji jahač, Šuman

6. Viktor Perić (III razred, harmonika) – Arija, Bah

7. Ognjen Ivanović (III razred, harmonika) – Jesenja pesma, Rakov

8. Elena Maksimović (IV razred, klavir) – Starofrancuska pesma, Čajkovski

9. Nina Kovačević (III razred, klavir) – Mizet, Bah

10. Veljko Živanović (III razred, klavir) – Menuet, Bah

11. Lana Ivanović (VI razred, gitara) – Etida u e-molu, Dionizio Aguado

12. Ana Marković (V razred, gitara) – Menuet, Bah

13. Minja Mirković (II razred, klavir) – Etida, Divernoa

14. Tara Jevtić (II razred, klavir) – Etida, Divernoa

Polaznike Muzičke škole zatekli smo kako marljivo vežbaju za predstoječi nastup na manifestaciji Plavi dani, koja će se sa neverovatno velikim brojem učesnika prvi put održati u Lajkovcu.

Iz IO u Lajkovcu Muzičke škole “Živorad Grbić” Valjevo, pozivaju sugrađane i sve u okruženju da 2. aprila u podne budu na Gradskomm trgu u Lajkovcu, da uživaju u bogatom kolažnom program i svojim prisustvom pruže podršku manifestaciji Plavi dani i osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

Manifesticija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Odseka za zaštitu osoba sa invaliditetom pomenutog ministarstva, kao i Saveza “Autizam Srbija” – Autizam Evropa.

Related posts

Leave a Comment