ODBOJKAŠICE OVERILE PRVU POZICIJU PRED PLEJ-OF

U poslednjem kolu Superlige Srbije odbojkašice Železničara večeras su rutinski sa 3: 0 savladale beogradski Partizan i tako ligaški deo prvenstva završile na prvom mestu.

To znači da će se u četvrtfinalu plej-ofa sastati sa osmoplasiranom ekipom, što je upravo Partizan.

“U 1/4 finalu dočekujemo ekipu Partizana u utorak u našoj hali, Igraće se na dve dobijene utakmice”, najavljuju odbojkašice Železničara, koje će u ovom meču imati i prednost domaćeg terena.

Dramatični mečevi odigrani su u Obrenovcu i Inđiji i trajali su po pet setova. Mimo očekivanja TENT je pobedio Ub sa 3:2, a Spartak istim rezultatom izgubio u Inđiji. Takav rasplet znači da je Crvena zvezda pretekla Ub – sada je treća, a Ub četvrti, dok je TENT pretekao Spartak i završio na petom mestu.

U skladu sa tim četvrtfinalni parovi plej-ofa su: Železničar – Partizan, Jedinstvo – Srem, Crvena zvezda – Spartak i Ub – TENT.

Da se vratimo na utakmicu lajkovačkog superligaša: sudeći po rezultatu sastav Branka Kovačevića je lako došao do pobede protiv Partizana. Meč je završen sa 3:0, po setovima 25:11, 25:15 i 25:20. Kuriozitet utakmice je da je lajkovački tim imao čak 17 asova, od čega Uzelac devet!

Najefikasnija u lajkovačkom timu bila je korektor Rozales sa 19 poena, a odmah za njom Uzelac sa 18. Mina Stanojević je večeras osvojila 8 poena, Veltman 7, Savićević 4, Mina Stojanović 2 i Antonijević 1. U sastavu nisu bile Vanja Ivanović i Tanja Stanojević.

Rezultati 22. kola: Partizan Efbet – Železničar 0:3, TENT – Ub 3:2, AS Batajnica – Crvena zvezda 0:3, Omladinac – Srem 3:1, Inđija – Spartak 3:2 i Novi Sad – Jedinstvo 0:3.

Related posts

Leave a Comment