PREDSTAVA „VODIČ KROZ SRPSKI MENTALITET“

U organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, u predvečerje 8. marta na pozorišnom repertoaaru je kamerna kabaretska predstava “Vodič kroz srpski mentalitet”.

Predstava je 7. marta u sali lajkovačkog bioskopa od19 časova.

„Vodič kroz srpski mentalitet” je jednosatna kamerna kabaretska predstava kreirana po čuvenoj istoimenoj knjizi duhovitih eseja legendarnog Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović, a koja za cilj ima negovanje boemskog duha Skadarlije.

Poznati glumci Stevan Pijale i Tašana Đorđević Adamović, uz muzičku pratnju Siniše Dogana, objašnjavaju srpski narod i srpski način života kroz ironičan i duhovit glas o tome šta Srbi vole a šta ne vole, kome se dive a koga preziru, šta vole da jedu i šta piju, kako provode svoje slobodno vreme, o čemu sanjaju i u šta veruju.

Muzički urednik je poznati kompozitor i aranžer Rade Radivojević, a kostime je birala Ljiljana Kapor, supruga Mome Kapora.

Realizaciju predstave podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja RS, a nastala je u produkciji Udruženja ljubitelja Skadarlije i Turističke organizacije Beograda, uz podršku „Red bar boemskog teatra“.

Kaporova knjiga „Vodič kroz srpski mentalitet” bila je inspiracija Udruženju ljubitelja Skadarlije za kreiranje predstave istog naziva, programa koji predstavlja nostalgičan pogled na Beograd, u kom će se pronaći svi, Beograđani, gosti iz zemlje i iz celog regiona.

Related posts

Leave a Comment