SLEDI VELIKI DERBI U BEOGRADU I SERIJA VAŽNIH MEČEVA

Odbojkašicama Železničara od 18. kola kreće serija teških i važnih mečeva sa najjačim protivnicima, izuzimajući Jedinstvo s kojim su već igrale u drugom krugu prvenstva i odnele veliku pobedu. To znači da će se lajkovački superligaš u naredna tri kola sastati sa Crvenom zvezdom, Ubom i TENT-om. Od ove serije zavisiće da li će Železničar sačuvati prvo mesto u prvenstvu i tako imati lakši raspored u plej-ofu.

Prvu utakmicu u seriji derbija, verovatno najtežu, sastav Branka Kovačevića igra u petak 24. februara protiv Zvezde u Beogradu. Meč u USC Voždovac počinje u 18.30. U prvom krugu Železničar je u Lajkovcu pobedio sa 3:2, posle uzbudljive utakmice, kakva se očekuje i u Beogradu.

Železničar je trenutno prvi sa istim brojem pobeda kao Jedinstvo, ali je tim iz Stare Pazove odigrao utakmicu više. Prošlogodišnji nosilac duple krune Crvena zvezda je treća sa 14 pobeda, ali je završila takmičenje u Ligi šampiona i sada je potpuno okrenuta domaćem prvenstvu. Zvezda je krajem januara dobila veliko pojačanje – Anu Kleger, bivšu reprezentativku Kube, koja je stigla iz kineskog Šandonga. Beograđanke su, kao i Lajkovčanke, nedavno pobedile Jedinstvo, ali znatno teže nego Železničar.

Jedinstvo do kraja nema protivnike iz vrha tabele, tako da Železničar u svakoj utakmici mora ići na pobedu. U sledećem kolu Ub stiže u Lajkovac, domaćimi se nadaju pobedi uz veliku podršku domaće publike, a prema dosadašnjim rezultatima i igrama dva tima gostovanje u Obrenovcu ne bi trebalo da predstavlja veliku prepreku za devojke Železničara.

Jedinstvo je ranije odigralo svoj meč 18. kola sa Batajnicom i pobedilo sa 3:0, a istim rezultatom večeras je Ub savladao Spartak.

Preostali parovi: TENT-Srem (23. februar), Crvena zvezda – Železničar (24. februar), Partizan Efbet – Omladinac i Novi Sad – Inđija (25. februar).

Related posts

Leave a Comment