OK ŽELEZNIČAR U SUBOTU DOČEKUJE NOVOSAĐANKE

U 17. kolu Superlige Srbije za odbojkašice, u subotu 18. februara od 19 časova,  Železničar dočekuje ŽOK Novi Sad. U pitanju je ekipa koja nije osetila slast pobede u dosadašnjem toku prvenstva, tako da će ova utakmica predstavljati dobar trening za sastav Branka Kovačevića i još jednu priliku vernoj publici za podršku aktuelnom lideru na domaćem terenu u Sportskoj hali Lajkovac.

U petak igraju Spartak i Crvena zvezda, dok se u subotu, osim Železničara i Novog Sada, još sastaju: Inđija – Partizan Efbet, Srem – Ub, Jedinstvo – TENT i Omladinac – AS Batajnica.

Zbog učešća Jedinstva u polufinalu Kupu izazivača, sinoć je u zemunskoj hali „Pinki“ već odigrana utakmica narednog, 18. kola, u kojoj je ekipa iz Stare Pazove veoma lako dobila AS Batajnicu sa 3:0.

Meč sa Novim Sadom odbojkašicama Železničara predstavlja zagrevanje za tri uzastopna derbija, čiji će ishod odlučiti da li će Lajkovčanke u plej-of ući sa prvog mesta. U sledećem kolu Železničar gostuje Crvenoj zvezdi, zatim dočekuje Ub, pa gostuje u Obrenovcu, koji je malo slabije plasiran ove sezone u odnosu na ostale navedene klubove.

U derbiju prethodnog kola ekipa iz Stare Pazove uspela je da pobedi na Ubu sa 3:2 i tako ostane na pobedi manje i tri boda manje u odnosu na Železničar. Set količnik je na strani lajkovačkog tima, a trenutno bolji poen količnik ima Jedinstvo, ali sa utakmicom više. Međusobni skor je isti, oba tima su zabeležila pobede od po 3:1.

Related posts

Leave a Comment