BUDI KAO NADA, UČESTVUJ I POBEDI NA VELIKOM NAGRADNOM KONKURSU ZA SREDNJOŠKOLCE KREATIVCE FAKULTETA SAVREMENIH UMETNOSTI U BEOGRADU

U nadi da će se prijaviti neko od lajkovačkih srednjoškolaca i srednjoškolaca iz ovog okruženja, objavljujemo Veliki konkurs za učenike svih srednjih škola u Republici Srbiji, kao i priču o prošlogodišnjoj pobednici Nadi Simić, maturantkinji Filološke gimnazije u Beogradu, Lajkovčanki poreklom.

U unutrašnjosti Srbije sasvim sigurno  ima veliki broj talentovane dece, koja su pravi biseri, a koja su propustila obilje ovako lepih prilika da osete draž velikog takmičenja i radost pobede u konkurenciji najboljih.

Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu  je po šesti put za redom, u okviru svoje tradicionalne manifestacije Dani savremenih umetnosti otvorio Veliki konkurs za učenike svih srednjih škola u Republici Srbiji, sa ovogodišnjom temom „San”, u šest kategorija – crtež, slika, fotografija, dizajn, multimedijalni rad i kreativni tekst. Cilj konkursa je otkrivanje i promocija novih talenata (generacije koja dolazi), podržati ih, ohrabriti i podstaknuti na odluku da krenu putem svog sna.

Sve informacije o Konkursu FSU za 2023. godinu, koji je otvoren nalaze se na sajtu Fakulteta. Uvod u temu „ San“, kako i do kada možeš da se prijaviš, na koji način možeš da odgovoriš na temu, kako treba da izgledaju prijavljeni radovi, kakve nagrade te očekuju (školovanje na  Fakultetu savremenih umetnosti, tablet i knjiga, besplatan kurs fotošopa, izložba svih radova), nalaze se na sajtu FSU.

Link za konkurs: https://www.fsu.edu.rs/konkurs-za-srednjoskolce/

POKAŽI NAM SVOJE MAŠTOVITE UMETNIČKE IDEJE

Misliš da si kreativan i da se tvoj umetnički pečat izdvaja od drugih? Fakultet savremenih umetnosti te poziva da se uključiš u nagradni konkurs za srednjoškolce i pokažeš svoj talenat! Maštaj, kreiraj, stvaraj. Jedina kategorija o kojoj treba da vodiš računa jeste da budeš inovativan i originalan.

UČESTVUJ, POKAŽI ŠTA ZNAŠ, ZABAVI SE I OSVOJ VREDNE NAGRADE.

   Koja je tema? „San”.

   Koji je rok da se prijavite? 28. april 2023.

   Koji je rok da pošaljete radove? 5. maj 2023.

   Ko može da se prijavi? Svi kreativni srednjoškolci iz Srbije.

Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu  je i 2022. godine sproveo Veliki konkurs za učenike svih srednjih škola u Republici Srbiji, sa prošlogodišnjom temom „SVETlost”, Najuspešnijima uručeni su sertifikati i nagrađeni su tabletom i knjigom, dok su kursevi Photoshopa bili obezbeđeni za sve nagrađene. Pobednik svih kategorija je osvojio prvu nagradu/gran-pri školovanje na Fakultetu savremenih umetnosti.

Nada Simić (Rubribreza, Lajkovac, Beograd), učenica završnog razreda Filološke gimnazije u Beogradu je osvojila prvu i glavnu nagradu u kategoriji Kreativni tekst za rad pod naslovom „Otvori oči i pogledaj“.

Kruna celog događaja bila je velika izložba koja je održana u četvrtak, 16. juna 2022. godine u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti, gde su uz prigodan pozdrav i besedu, profesorka slikarstva Ružica Bajić Sinkević i profesorka književnosti dr Dušica Filipović, nagrađenima dodelile sertifikate i vredne nagrade. Posetioci su mogli da vide sve pristigle radove i da uz osveženje uživaju u umetničkim kreacijama srednjoškolaca iz cele Srbije.

Fakultet savremenih umetnosti se zahvalio svim učenicima i njihovim profesorima/mentorima koji su učestvovali na konkursu, na velikom odzivu, oko 250  prispelih kreativnih radova iz 85 srednjih škola, za koje je žiriju bilo uživanje da ih pregleda, ali ne i lako da odabere najbolje i najavio da će se ovaj konkurs održati i 2023. godine.

Za Nadu je bila je čast da sa kreativcima iz cele naše Srbije, primi nagradu od uvaženih profesora Fakulteta savremenih umetnosti i zadovoljstvo da radovi budu viđeni na izložbi i objavljeni u Zborniku radova. Hvala Fakultetu savremenih umetnosti na fenomenalno „bačenoj rukavici u lice“ svim srednjoškolcima da se otvore i pokažu deo sebe i svog talenta.

Fakultet savremenih umetnosti izdao je Zbornik radova u kojem se nalaze svi radovi koji su poslati na konkurs u oblasti vizuelnih umetnosti, kao i nagrađeni i pohvaljeni radovi u kategoriji kreativnog teksta. 

Katalog u digitalnom formatu, gde se mogu videti svi Nadini radovi i pročitati nagrađeni rad, nalazi se na sledećem linku:

https://fsu.edu.rs/wp-content/uploads/2022/06/katalog_srednjoskolci_2022-sajt.pdf

Sve informacije o događaju i nagrđenima 2022. godine nalaze se na sajtu Fakulteta savremenih umetnosti.

SREĆNO SVIM SREDNJOŠKOLCIMA KOJI BUDU UČESTVOVALI NA KONKURSU 2023!

Related posts

Leave a Comment