DAN ZA BIOSKOP, NA REPERTOARU DANAS TRI FILMA: OLUJA I DVA DEČIJA

Danas, poslednjeg dana januara na repertoaru lajkovačkog bioskopa su čak tri filma.

Lajkovačka bioskopska publika će danas od 20 časova imati priliku da pogleda film „Oluja“, a projekciji filma koji je tek počeo da se prikazuje u bioskopima i koji obara sve rekorde gledanosti prethodiće dva filma namenjena najmlađima, od 16 časova film “Vučje Bobice” i od 18 časova film “Kikoriki već viđeno”.

Cena ulaznice je 250 dinara. Karte su ovih dana bile i u pretprodaji svakog dana od 7 do 15 časova u prostorijama Kulturnog centra,  sve do dana prikazivanja, a danas na dan prikazivanja biletarnica Kulturnog centra radiće od 15 časova.

Film “Vučje Bobice”

31. januara,  16 časova

Sala bioskopa

Cena ulaznice 250 dinara

Film “Kikoriki već viđeno”

Sala bioskopa

31. januara, 18 časova

Film “Oluja” 31. januara, 20 časova

Sala bioskopa

Cena ulaznice 250 dinara

https://www.cinestarcinemas.rs/cinestar-rs/oluja/8548

Ovo je priča o događajima koji su prethodili i tokom same agresije hrvatsko-muslimanskih snaga uz pomoć NATO pakta na RSK u avgustu 1995. godine. Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250 hiljada Srba. Ovaj pogrom je nosio šifrovano ime „Oluja”.

Oluja je drama o ratu ispričana iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak, junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

„Oluja“ je drama o ratu ispričana iz ugla običnog čoveka koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije. Glumci u ovoj ratnoj drami, u režiji Miloša Radunovića su pored Maksića i Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović, Ivan Vujić.

Related posts

Leave a Comment