VODA JEFTINIJA, RESTRIKCIJE UKINUTE!

Posle sniženja cene vode za sve korisnike, još jedna odlična vest za građane Lajkovca iz komunalnog preduzeća: od sinoć su ukinute restrikcije vode utorkom i četvrtkom od ponoći do 5 časova. Ove restrikcije su sprovođene kako bi se u noćnim satima dopunili rezervoari i bilo omogućeno normalno vodosnabdevanje preko dana.

Prema obećanju Aleksandra Rakića, direktora JPKP „Lazarevac“, bušenjem novih bunara povećani su kapaciteti vode na izvoru Peštan u opštini Lazarevac. Najviše zahvaljujući tome, ali i neutralizaciji gubitaka na mreži koje je napravilo lajkovačko komunalno preduzeće, ukinute su restrikcije na teritoriji opštine Lajkovac.

Podsećamo da je Skupština opštine Lajkovac, na predlog Javnog preduzeća „Gradska čistoća“,  na sednici održanoj 31. marta donela odluku da se smanji cena vode svim krajnjim korisnicima za 10 dinara po kubiku.

U periodu od 2017. do 2021. godine lajkovačko JP „Gradska čistoća“, koje brine o vodovodnoj mreži, smanjivalo je gubitke vode tako da je u 2021. od JPKP Lazarevac bilo kupljeno 600.000 kubika manje nego pre dve godine. Istovremeno je količina isporučene vode građanima Lajkovca uglavnom bila ista, da bi u 2021. bila i povećana, saopšteno je iz lajkovačkog JP “Gradska čistoća”.

Related posts

Leave a Comment