JEDINSTVO PALO U LAJKOVCU, VELIKA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA!

Odbojkašice Železničara večeras su u Lajkovcu srušile mit o nepobedivosti Jedinstva iz Stare Pazove i nanele mu prvi prvenstveni poraz, a što je još važnije – dokazale sebi da to mogu posle tri ovosezonska poraza: jednog u prvenstvu i pogotovo dva bolna u nacionalnom kupu. Koliko je je čitavom klubu bilo stalo do ove pobede pokazuje radost igračica i uprave, kao i navijača na tribinama, koji su osetili da je pravi trenutak da pruže veliku podršku ljubimicama naše varoši.

Iako je meč bio vrlo izjednačen i sa dosta obrta, lajkovački superligaš je pobedom od 3:1 (25:22, 22:25, 25:14 i 28:26) osvojio sva tri boda i izjednačio se na vrhu tabele sa Jedinstvom. Oba tima sada imaju po 13 pobeda i 37 bodova, ali je Jedinstvo na prvom  mestu zbog boljeg set količnika.

Međutim, i jedan i drugi sastav očekuju teški mečevi sa kvalitetnim ekipama poput Crvene zvezde, Uba i TENT-a. Pogotovo se to odnosi na Jedinstvo koje, posle prvog poraza u prvenstvu, ima vrlo težak raspored: u naredna dva kola gostuje Zvezdi i Ubu, a zatim dočekuje TENT. Timu Železničara ti jaki mečevi stižu od 18. do 20. kola: gostovanje Crvenoj zvezdi, pa dolazi Ub, a onda gostovanje u Obrenovcu.

Da se vratimo večerašnjoj utakmici u Sportskoj hali Lajkovac. Vrlo izjednačen prvi set, u kojem se uglavnom igralo poen za poen, mada su se gošće u par navrata odlepile na dva i tri poena razlike. Međutim, dobrim poenima iz napada Ivanović i Uzelac, as servisom Antonijevićeve, Železničar je u finišu seta kod rezultata 20-20 uspeo da napravi razliku i da je sačuva do kraja. U drugom setu, posle izjednačenog početka, gostujuće odbojkašice su vodile sa 16-12, Lajkovčanke polako sustižu, a posle serije preokreta kod rezultata 22-22 Jedinstvo osvaja tri uzastopna poena i drugi set.

U trećem setu Železničar je brzo napravio razliku koju je samo povećavao (sjajna serija od 10:2) i ubedljivo dobio ovaj deo igre, pre svega zahvaljujući smeč servisima kojima su poremetili prijem Jedinstva, a zatim odličnom poentiranju iz dobro osmišljenih i realizovanih akcija. U četvrtom periodu igre Jedinstvo je vodilo sa 18:13 i 20:15, a posle dva odlična servisa Ivanovićeve ekipa iz Lajkovca hvata priključak i dolazi do 23:23. Nakon dosta obrta i uzbuđenja, ponovo zahvaljujući razornim servisima, odbojkašice Železničara uspevaju da pobede na razliku. Osećala se pobeda u vazduhu, ali je meč lako mogao da ode i u peti set.

Tim domaćina je imao čak 13 asova – sedam više od protivnika, bio znatno uspešniji u napadu, imao tri bloka više,  a naterao je protivnika da napravi i 10 grešaka više. Najviše poena standardno je osvojila najperspektivnija odbojkašica Srbije Aleksandra Uzelac – 21, izvanredna je bila večeras Kanađanka Veltman sa 18 poena, Ivanović i Rozales osvojile su po 13, Tanja Stanojević 9, Antonijević 4 i Mina Stojanović 1. Kod gošći najviše poena osvojile su Tica – 16 i Kockarević – 14.

Ana Antonijević, tehničar Železničara, zadovoljna je sa igrom svoje ekipe na današnjoj utakmici: “Čestitam svojoj ekipi na pobedi, verovali smo i pre utakmice da možemo da pobedimo. Odigrale smo sjajno u svim segmentima igre, a danas je posle dužeg vremena blok proradio. Takođe, motivacija i želja su bile presudne u ovom duelu.”

Aleksandra Uzelac, primač Železničara, istakla je da su odigrale jednu sjajnu utakmicu i nada se da će ovako nastaviti do kraja. “Veoma težak meč iza nas, ali mi smo se spremile dobro. Dale smo svoj maksimum, znala sam da ćemo ispuniti očekivanja stručnog štaba i publike. Znam da možemo još boljeg od ovog i to ćemo i pokazati”, zaključila je Uzelac. 

Ostali rezultati 14. kola : Crvena zvezda – Omladinac 3:2, Spartak – Srem 3:0, Ub – Inđija 3:0 i TENT – Partizan Efbet 3:1. Meč Novi Sad – AS Batajnica je odložen.

Na vrhu tabele Superlige Srbije su Jedinstvo i Železničar sa po 13 pobeda, Crvena zvezda i UB imaju po 11, a TENT 10 pobeda.

U sledećem kolu Železničar gostuje u Sremskoj Mitrovici.

Related posts

Leave a Comment