SLIKA DANA!

Novoizgrađeni parking u centru Lajkovca, ispred zgrade silosa, konačno je zablistao punim sjajem, dajući jednu novu, potpuno urbanu notu, a završetkom izgradnje dobijeno je 100 novih parking mesta, čime se u značajnoj meri rešava problem parkiranja u Lajkovcu.

Kompletan prostor novoizgrađenog parkinga dobiće novu dimenziju finiširanjem zelenih površina.

Prilikom jučerašnjeg obilaska završnih radova na izgradnji parkinga predsednik opštine Andrija Živković je između ostalog rekao:

“Na ovom prostoru urađena je kišna i fekalna kanalizacija, izmešteno preko kilometar kablova koji su otežavali početak radova, uređena nova rasveta i drvoredi. Takođe, prostor između saobraćajnice i parking mesta biće popunjen zelenim površinama i behaton stazama.

U planu je da u drugoj polovini godine renoviramo zgradu silosa, odnosno postavimo fasadu, jer ne priliči da se ovakva zgrada nalazi u samom centru grada. Kod organizacije EU PRO prošli smo na konkursu za projektovanje rekonstrukcije zgrade silosa.

Planiramo i nova parking mesta, prvenstveno na prostoru bivše Kolonije za šta je urađen projekat. Ako bude novca iz našeg budžeta ili preko konkursa kod resornih Ministarstava, u drugoj polovini godine ćemo uraditi i taj prostor, čime ćemo dodatno povećati kapacitet parking prostora. Na taj način stičemo uslove za uređenje parkiranja na teritoriji Lajkovca.

Osim rekonstrukcije zgrade silosa, želja nam je da, ako bude uslova i volje sa obe strane, izmestimo autobusku stanicu i ovde sagradimo moderan kružni tok, čime bi se ovaj prostor otvorio. Jedino nam predstavlja problem izbor nove lokacije za autobusku stanicu.

Od 2016. godine stalno nešto radimo  u centru Lajkovca: od rekonstrukcije šetališne zone u ulici Vojvode Mišića, izmeštanja Zelene pijace, izgradnje dečijeg parka na tom mestu, izgradnje fontane i trga ispred zgrade Opštine, do izgradnje parkinga na ovoj lokaciji.”

Related posts

Leave a Comment