ULICA OTVORENOG SRCA ISPUNILA SVA OČEKIVANJA POSETILACA, NAJMLAĐIMA PRIREĐENA PRAVA BOŽIĆNA I NOVOGODIŠNJA BAJKA

Danas je u Lajkovcu, ispred Gradske kuće, održana tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“, kolažni program namenjen najmlađima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Po šesti put  pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac, organizator je bio Kulturni centar „Hadži Ruvim“, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lajkovac, udruženjima i klubovima, među kojima su uočljivi bili članovi Društvo pčelara Lajkovac, PSD „Ćira“, bajkeri Moto kluba TNT…

Manifestacija je okupila izuzetno veliki broj učesnika i posetilaca, najviše mališana i njihovih roditelja, koji su uživali u raznosvrsnom višestnom programu.

Kao i prethodnih godina program je započet novogodišnjom predstavom „Magični poklon“ koju su lajkovačkim mališanima podarili glumci iz ubskog pozorišta „Raša Plaović“, a ovog puta su u ulozi voditelja i animatora takođe bili glumci.

Zatim je usledio maskenbal, prvi put organizovan ove godine, a dok je žiri odlučivao o najboljim maskama, na sceni su se smenjivale različite formacije plesnih studija „In“ i „Kolus“, od najmlađih do već ozbiljnih plesača.

Prilikom izbora najinteresantnije i najuspešnije pripremljene maske, žiri predvođen glumcem Vladimirom Tadićemi direktorom Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba, imao je izuzetno težak posao jer su se roditelji i deca izuzetno potrudili, tako da je od tridesetak maski u dva uzrasta većina mogla biti nagrađena.

ipak, žiri je morao da se opredeli pa su posle dužeg većanja doneli ovakvu odluku: titulu najlepše maske ponela je Anastasija Jovanović, drugo mesto zauzela je Mia Milanović, a u kategoriji mlađe grupe, treće mesto osvojila je Jovana Bogdanović.

U kategoriji starije grupe izbora za najlepšu masku “Ulice otvorenog srca” prvo mesto pripalo je Kati Selenić, drugo mesto je Đurađ Živković, a trećeplasirana je maska Angeline Živković.

Pobednici maskenbala nagrađeni su medaljama, diplomama, slušalicama, edukativnim igrama i paketićima, a pobedicima u oba uzrasta pripale su i sanke.

Na Ulici otvorenog srca uručene su nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ na temu humanosti, na koji je stiglo 14 poetskih i tri prozna rada. Pobednike Literarnog konkursa proglasila je i nagrade im uručila predsednica žirija Jasmina Ivanković, direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mesto za poeziju osvojio je Vuk Vukašinović, 4-5 (mentor Gordana Stanojević), drugo Stefan Jakovljević iz 4-5, (mentor Gordana Stanojević), a treće Teodora Bajić iz 4-1.

U kategoriji od petog do osmog razreda prva nagrada pripala je Nađi Brkić, 5-4 (mentor Sonja Milovanović), druga nagrada pripala je Anđeli Brdarić, 7-3 (mentor Dušica Milosavljević) i treća Aniti Prodanić, 8-2 (mentor Lidija Marić Jovanović ).

U konkurenciji proznih radova za najbolji proglašen je tekst Lazara Brdarića, 4-5, (mentor Gordana Stanojević), drugo mesto osvojila je Kristina Ivanović, 3 razred, a treće Srna Babić 2-2 (mentor Marijana Selenić).

Žiri u sastavu akademski slikar Nevena Nikodijević, istoričar umetnosti Aleksandra Tanić i urednik programa Kulturnog centra Snežana Škorić imali su zadatak da od 110 pristiglih likovnih radova po konkursu izaberu 6 pobedničkih.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda pobednici su: Magdalena Mitrović II-5, Vuk Vukašinović IV-5 i treće mesto Petra Pažinović II-5.

U kategoriji od četvrtog do osmog razreda prvo mest je Sara Đorđević VIII-2, drugo Tamara Pantelić V-1 i treću nagradu osvojio je Miloš Ćatić VIII-1.

Nagrađena su i dva specijalna pobednika likovnog konkursa, a to su jedina dva predškolca koja su učestovala na ovom konkursu: Petar Mikić, 6 godina i Đurđa Biljić, 5 godina, koji su dobili novogodišnje paketiće, kao nagradu.

Najmlađe Lajkovčane zabavljali su klovnovi, žongleri i štulaši, sve vreme među njima bio je i Deda Mraz koji je najmlađima podelio novogodišnje paketiće.

Kao i uvek, ogromno interesovanje mališana bilo je za oslikavanje lica.

Na štandovima Božićnog mini bazara najviše su bili zastupljeni med i pčelarski proizvodi, liciderska srca i sltkiši, kao i različite rukotvorine.

Po završetku programa je na Gradskom trgu usledilo druženje i Božićna žurka.

Glavni junaci ove lajkovačke Božićne bajke svakako su bili najmlađi, kojima je manifestacija prvenstveno i namenjena.  

Direktor KC  “Hadzi Ruvim” Milutin Ranković je u ime realizatora manifestacije izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom i uspehom manifestacije koja je po svemu sudeći opravdala očekivanja posetilaca i prIredila ogromnu radost najmlađima.

Lajkovac je “Ulicom otvorenog srca”definitivno dobio jednu sjajnu, tradicionalnu, izuzetno masovnu manifestaciju, prepoznatljivu u regionu, prvenstveno na radost najmlađih.

Related posts

Leave a Comment