UBEDLJIVA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U OBRENOVCU (3:0)

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca, aktuelne pobednice Kupa Srbije, zabeležile su maksimalnu pobedu u prvom meču polufinala 56. Kupa Srbije. Železničar je večeras u Obrenovcu pobedio domaći TENT sa 3:0, po setovima 25:22, 25:20 i 25:19.

U drugom polufinalnom paru Crvena zvezda je na svom parketu dobila Ub u prvom meču. Posle početnog vođstva gošći, crveno-bele su pobedile sa 3:1, po setovima 19:25, 25:13, 25:19 i 25:20.

I lajkovačke odbojkašice su zabeležile šestu uzastopnu pobedu. Ponovo su bile vrlo raspoložene za igru i nijednog trenutka nisu dale protivnicama značajniju šansu za dobijanje jednog seta, a kamoli za preokret.

Poene za Železničar osvojile su: Uzelac 16, Batinić 14, Milojević 13, Mirosavljević 9, Kutlešić 8 i Antonijević 2. Najefikasnije igračice TENT-a bile su Kurtagić i Mitrović sa 11, Đurović sa 9 i Cvetković sa 8 poena.

Revanš meč između Železničara i TENT-a igraće se u Lajkovcu 21. ili 22. decembra, a između Uba i Crvene zvezda 14. ili 15. decembra.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment